Last news in Fakti

20 Януари, 2018 14:29 3 376 5

Хванаха 16-годишен "ало" измамник, завлякъл жена със 76 000 лева

  • ало измама-
  • телефонна измама-
  • 16-годишен-
  • търговище

Тийнейджърът използвал класическата схема - представил се за служител на реда

Хванаха 16-годишен "ало" измамник, завлякъл жена със 76 000 лева - 1
Снимка: Shutterstock

При полицейска операция е задържан 16-годишен младеж, участник в телефонна измама за 76 000 лева. Тийнейджърът е задържан на 19 януари в Търговище.

Същия ден, 66-годишна жена от града получила обаждане на стационарния телефон в службата си от мъж, представил се за полицейски служител. Той ѝ обяснил, че ако предостави наличните си пари на извършители на измама, които вероятно ще ѝ позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че веднага след това сумата ще ѝ бъде върната. Вярвайки че помага, жената изтеглила от сметката си в банка 76 000 лева, поставила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен разговор място - в непосредствена близост до кошче за смет на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Около 15:00 часа, непосредствено след прибиране на плика с парите, полицаите задържали младеж, въпреки опита му да избяга. Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за наркотици. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Проверява се съпричастността на задържания към още една измама, осъществена отново в Търговище - в началото на този месец по същия сценарий е била въведена в заблуждение 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    17 3 Отговор
    Сега нпо гризачи ще защитават този изрод, който получава детски, а майка му сигурно на 26-28години. Сигането и той вече има семейство и три малки вампирчета, които пият кръв от работещи българи. Накрая нашите служби и съдебна система ще го пуснат на свобода, защото все още бил дете от трети пол.
  • 2 Боцмана

    12 1 Отговор
    Този малкия е ясен , че е маша . А дали ще хванат началниците му или това хюмне ще опере пешкира, тез дето са над него случайно могат да си играят телефонната игра с протекция от средите уж които трябва да ги ловят . Срещу процент естествено
  • 3 МНОГО СТИ УМНИ БЙЕ

    11 2 Отговор
    АААА .....РОМЧЕ ЗНАЧИ ? МА ВИИ СТИ МНОГО УМНИ БЙЕ, ОТГЛЕГЖДАТЕ СИ РОМЧЕТА ДА ВИ БИЯТ ДЕЦАТА И ОГРАБВАТ РОДИТЕЛИТЕ
  • 4 ачо

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Същия ден, 66-годишна жена от града получила обаждане......... жената изтеглила от сметката си в банка 76 000 лева...................
    А може ли да обясните от факти коя е банката ??? И как така отиваш и теглиш веднага 76000лв? Обикновено се Иска заявка, чакаш няколко дни, а за град като Търговище такава сума не бие на очи, ама хич даже ;)
  • 5 Sliven

    1 1 Отговор
    Брей от къде ги има тези пари,да беше си оставила поне 1000лв. за погребение!!
    И после пенсионерите живеели бедно...