Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 10:08 2 052 0

Хванаха обирджии, задигнали и кучето от апартамент

  • обир-
  • възраждане

Част от вещите са върнати на собственика

Разкриха обир на апартамент в бургаския ж.к. „Възраждане”, извършен в края на миналия месец. Уликите от престъплението завели полицаите до старите им познайници Бранимир Р. и Идрис М., съобщи "Флагман".

Криминално проявените бургазлии проникнали в жилището на ул. „Любен Каравелов” вечерта на 20-и срещу 21-ви януари. Те буквално ошушкали апартамента, като задигнали дори кучето на собственика – порода бултериер. Откраднали още: телевизор, прахосмукачка и авточасти от „Фолксваген Пасат”. Бързата реакция на ченгетата спасила част от вещите, които били намерени и върнати на собственика.

След допълнителна работа по разследването полицаите от Първо РУ успели да разкрият още една кражба на 37-годишния Идрис М. Бургазлията задигнал сумата от 1000 евро и чифт маркови очила от отворен прозорец на БМВ, паркирано на ул. „Цар Асен”. Според полицията престъплението е извършено броени дни след удара на ул. „Любен Каравелов”.

Бранимир и Идрис са доста добре познати на органите на реда. Първият е хванат през лятото на м. г. заедно с небезизвестния Николай А., по прякор Келемето и още трима души. Бандата беше закопчана по подозрения за множество кражби на платки, микрочипове, електрически двигатели и други техники в района на „5-и километър”. Криминално проявените мъже ошушкали оборудването на радио-релейната станция към бившия „Океански риболов”.

Разследващите установиха, че действителният извършител на кражбата на техниката за над 50 хил. лв. е Николай Келемето. Той предавал платките за претопяване. От тях успявали да изкарат ценните метали – след като пластмасата и ненужните на крадците материали се изпарявали, оставали само златото и среброто. Идрис М. пък има няколко ареста за дрога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА