12 Февруари, 2018 21:44 2 287 4

Осъдиха условно бивш шеф на ”Напоителни системи”

  • шеф-
  • ”напоителни системи”-
  • юлиян вълчев

Окръжният съд в Шумен осъди условно бившия шеф хидротехнически район в „Напоителни системи“ в Шумен Юлиян Вълчев.

48-годишният мъж бе признат за виновен за умишлена безстопанственост като ръководител на предприятието и получи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според обвинението Вълчев, който в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължавано престъпление, от началото на август до 13 септември 2013 г. не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета - 49 003 лева.

С присъдата си съдът го лиши и от правото да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 2 години. В момента Юлиян Вълчев е директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен, където е бил назначен на 29 ноември миналата година.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    5 0 Отговор
    Щом български съд е отсъдил осъдителна присъда, значи здраво е нагазил лука. Но, няма нищо. Като отиде на Върховен съд там ще плати както му кажат и ще го оправдаят. Ако не вярвате - моля, почакайте решението на ВКС.

    Коментиран от #2

  • 2 Браво

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Темида":

    Абсолютно точно.
    Изключително прогнила съдебна система.
    Нагласени назначения, лоби, корупция и мега наглост пред народа. Само че народа си го заслужава, щом седи и гледа безучастно.

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Това е само едно от доказаните престъпления, а той може да е направил 100 такива, някое за 5х.лв, друго за 50х.лв. Имах близък, който беше пак на подобен пост в Северозападна България и макар по документи да бе с две висши образования, този човек беше неук и отвсякъде тарикат, пропит с криминални помисли. Затова бе назначен, да пописва договори с измамни фирми и да точи пари, а максимума бе да го отстранят. Неефективна държава няма как да се оправим така.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.