Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 17:46 2 560 2

Съдят варненец, измамил двама с доставка на автомобили

  • варненец-
  • измама-
  • автомобили-
  • доставка

Кандидат-купувачите били ощетени с 28 000 лева

Съдят варненец, измамил двама с доставка на автомобили - 1

24-годишиният Филип Ф. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за въвеждане в заблуждение на двама варненци, че ще им достави автомобили. С измамата – престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние, той причинил имотна вреда на кандидат-купувачите в размер на 28 000 лева.

През ноември 2015 г. в разговор с потърпевшите подсъдимият разкрил, че чичо му внася автомобили от Италия. Колите се доставяли с автовоз, а Филип ги продавал на желаещи да ги закупят. Двамата варненци заявили интерес да им бъдат доставени четири автомобила различни марки, след като подсъдимият им показал няколко снимки на коли. Доставката на колите трябвало да бъде във Варна на 12 ноември 2015 г. Кандидат-купувачите платили на Филип общо 28 000 лева.

След като автовозът с платените коли не пристигнал на датата, кандидат-купувачите посетили адреса на подсъдимия.Там попаднали на бащата на Филип, който им заявил, че синът му ги е въвел в заблуждение и няма да получат никакви коли, тъй като чичото на Филип не се занимавал с внос на автомобили.

Така след жалбите на двамата потърпевши било образувано досъдебното производство. Подсъдимият възстановил сумата от 10 500 лева.

Към момента на извършване на измамата Филип Ф. бил безработен. В обвинителния акт на Районната прокуратура във Варна е посочено като причина за извършване на деянието стремеж към облагодетелстване по неправомерен начин.

Предстои делото срещу 24-годишния варненец да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с коня

    5 5 Отговор
    Е защо го съдят...? Да им облекат по една усмирителна риза на потърпевшите, явно са олиго**ени... докато има такива, тия като Филип Ф. ше мятат салфетки по чалготеките!
  • 2 гоги

    7 3 Отговор
    Като има агънца-има и вълци