Last news in Fakti

18 Март, 2018 14:10, обновена 18 Март, 2018 14:15 2 464 11

Условна присъда за полицая Тръпков, заснет с подкуп

  • сашо тръпков-
  • шофьор-
  • подкуп

Тръпков трябва да плати и 2000 лева глоба

На 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок бе осъден катаджията Сашо Тръпков, който на 13 ноември 2014 г. бе заснет да взима подкупи.

Присъдата беше прочетена от съдия Петър Сантиров от Софийски градски съд, който преди години беше оправдан за подкуп от 20 хил. евро по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев.

Тръпков беше признат за виновен по три обвинения. Първото е за съставяне на неверен документ. Той писал фиш на шофьор, че е пресякъл неправилно като пешеходец. В действителност мъжът карал кола и говорел по телефона.

Другите му две обвинения са за подкуп 20 лева, който взел от шофьор, за да не му пише акт за отнето предимство и каране без колан. Третото обвинение е за взети десет лева от шофьор, за да не го глоби за каране без колан.

Тръпков трябва да плати и 2000 лева глоба, както и 1500 лева разноски по делото. 3 г. той няма да има право да работи на държавна служба, съобщава "24 часа".

Катаджията не се признава за виновен и ще обжалва. Вчера прокурорът Албена Рачева от Софийска градска прокуратура поиска за катаджията 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмутен

    34 2 Отговор
    Корумпиран съдия дава лека присъда на корумпиран полицай. Ей това е съдебната система

    Коментиран от #11

  • 2 Европа

    26 1 Отговор
    Няма да се оправи тази Държава!
  • 3 ПТР

    24 0 Отговор
    Ами този случай Тръпков не беше ли преди 3-4 години и това никакво дело се влачи цели 3-4 години, лела мале, и ако Тръпков си е бил на работа през това време егати работата и на държавата и на съда.
  • 4 Кълвач

    15 0 Отговор
    Сигурно е обещал повече да не прави така.
  • 5 зомби килър

    11 0 Отговор
    Видяхте ли го без власта и униформата тоя,всички са така без пагоните са нищо.

    Коментиран от #7

  • 6 Stefko88

    5 1 Отговор
    Е как нали е ваше момче
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 виолета

    1 0 Отговор
    Сега го Наградете с Медал за Добра Служба и му Дайте 100 000 лева Обещетение .

    КОРУПЦИЯ ТОВА Е ..............................
  • 9 Съдия

    1 0 Отговор
    Парите на Кадрите са много Намачкани и Не Се Виждат Добре

    Записът е Негоден -Не се Вижда какво му дава прилича на станиол от вафли Споко.
  • 10 Калояна

    1 0 Отговор
    Този полицай не е такова момче МОЛЯ ВИ....€€€€€€€€€€€€€€€€€€
  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Възмутен":

    Баш. Няма как полицай, който не спазва законите да глобява адекватно хора, които също не ги спазват. Съдия, който е съден за подкуп няма място в съдебната система, камо ли да разглежда дела свързани с корупция. Този полицай е заснет и въпреки това не се признава за виновен. На това се казва наглост и безочие, ама в най-голямо измерение. Вероятно записа е нагласен и са го натопили. Всички политици така казват като ги хванат и простолюдието копира.