Last news in Fakti

21 Март, 2018 09:31 6 453 28

Полицай бие мъж, подал сигнал срещу кмета (ВИДЕО)

  • ореш-
  • побой-
  • кмет-
  • полицай-
  • петър йозов петров

Жителят на с. Ореш Петър Йозов Петров се жалва

Полицай бие мъж, подал сигнал срещу кмета (ВИДЕО) - 1

Жителят на с. Ореш Петър Йозов Петров подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Валентин Радев.

В жалбата той описва побой от полицай Велизар Генчев с помощта на кмета Любомир Иронов в сградата на кметство с. Ореш.

Това разкрива сайтът „Афера“.

Ето и жалбата на Петър Йозов Петров. Публикуваме я без редакторска намеса.

До Главният прокурор

На Република България

Копие: До Министър на вътрешните работи

Копие: Окръжен прокурор

СИГНАЛ

От

Петър Йозов Петров

с. Ореш ул. Дунав № 19

тел: 0889….

e-mail [email protected]

Кмет на с. Ореш от 1999 г. до 2007 г.

Общински съветник 2007 г. – 2011 г.

Относно: Нанесен ми побой от полицай Велизар Генчев с помощта на кмета Любомир Иронов в сградата на кметство с. Ореш.

На 27.02.2018 г.бях повикан от полицай Велизар Генчев в сградата на кметството. Отидохме заедно с полицай Генчев в кметството към 11.15 часа. Предостави ми жалба срещу мен от Любомир Иронов. Прочетох я казах , че ще напиша в обяснението, че не давам обяснения по случая. Генчев взе да се държи грубо и арогантно.

В изпълнение на разпореждане на прокурор при РП Свищов –Любомира Минкова, полицай Генчев състави протокол за предупреждение по чл.282 ал.1 и 2 от НК, срещу мен. Предупреждението се изразяваше в това да не подавам сигнали срещу кмета на Ореш Любомир Иронов, набеждавал съм го бил. Отказах да го подпиша.

Мая Денева се подписа като свидетел на моя отказ. Поисках копие от протокола за предупреждение , но полицаят отказа. Поисках от полицай Генчев да ми предостави преписката за да се запозная с разпореждането на прокурара и да си запиша някои неща. Генчев отказа. Щом не искаш да подпишеш протокола, няма да ти дам нищо ми каза полицаят. Изтръгна отръцете ми лисчето където си бях записал нещо и го скъса в присъствието на Мая Денева. Денева напусна стаята където бяхме.

Полицаят Генчев започна да се държи грубо, като ми казваше, изчезвай от тук, за да не те изхвърля насила. Поисках му отново да ми предостави преписката, но Генчев отново отказа и започна да ме излбъсква от стаята. Бяхме само двамата. След няколко секунди Генчев може би се е предположил, че може да съм го записал неволно и ме хвана и започна да ме дърпа, удря, рита с крака и ме набута насила в стаята и започна вика дай телефона. Започна да ме удря с юмруци по главата. Извика кмета Иронов да му помага да ми вземат телефона. Кмета Иронов веднага дойде от насрещната стая, пресече коридора и започнаха да ме удрят и да ме съборят на земята, за да ми вземат телефона. Полицай Генчев казваше на кмета трябва да му вземем телефона.

Полицаят продължаваше да ме удря, а кмета Иронов се опитваше да ми вземе телефона, който вече се намираше в десният ми джоб на панталона. Виках за помощ силно. Успях да се дръпна до прозореца. Полицай Генчев ме дърпаше за ръцете и след това ми нанесе удар с дясната ръка в главата с белезниците. Инстиктивно се предпазих с лявата ръка и тя пое част от удара. От ръката ми започна да тече кръв. Полицаят ме нанесе удари с юмрук с лявата ръка в дясната част на главата. Направи опит да ме удари в лицето с глава, но аз се дръпнах назад. Казах му удряй колкото искаш, всичко ще се докаже после.

Жена ми звънна на телефона ми в 11.50 часа. Въпреки че двамата ме атакуваха успях да отговоря на обаждането и поисках помощ, като и казах веднага да прати моят син Йоско, защото полицаят и кмета ме бият. Кмета Иронов изглежда се уплаши от това, че полицаят ми нанася жесток побой и че вече близките ми са уведомени за това и излезе от стаята.

Полицаят започна де ме гони около бюрото. Казах му че упражнява срещу мен полицийско насилие и безпричинно ми нанася побой. Генчев умишлено свали компютъра на земята. Започнах да снимам полицаят и му казах ,че предавам на живо в момента. И той престана да ме удря и гони. Каза на Иронов да звъни на 112. Поисках помощ и от Милко Митев от с. Ореш.

Дойде сина ми , отвори входната врата и влезе. Кмета Иронов се опита да го избута навън от сградата на кметството, но не успя. Синът ми започна да прави запис и това ме спаси. Отворих с ръка входната врата на кметството и излязох навън . Казах на сина си да се прибираме в къщи и да търсим адвокатска и прокурорска защита. Звъних и на Окръжен прокурор Емил Денев, но той не ми вдигна. Звъних и прокурор Любомира Минкова. Разговарях с нея и поисках помощ. Каза ми, че не е дежурна и не може да ми помогне. Обадих се от телефона на жена ми на тел 112 и поисках да изпратят линейка в дома ми, защото от побоят много ме болеше главата и кръста. Дойде линейка и ме откараха в бърза помощ в Свищов. По време на пътуването разбрах, че са арестували сина ми Йоско, който отиде на центъра да чака линейката.

Полицаите го отвели преди да дойде линейката. Звъннах на приятел да му търси адвокатска защита. Когато пристигнах в бърза помощ ,ми измериха кръвното налягане ,беше високо. Медицинското лице ме изпрати в ретгена да ми снимат главата и след това ще бъда прекледан от невролог. Това не се случи, защото като излязох от ретгена трима полицаи ме арестеваха, като ми сложиха белезници. Когато стигнахме до стаята на спешна почощ поисках да ме заведат при медицинското лице, за да ме прегледа невролог. Полицаите отказаха. Тогава започнах да викам за помощ, но никой не ми помогна и те ме отведоха до полицейският автомобил. Свидетел на извеждането ми от бърза помощ бе д-р Дадов, който отговаря за отделението по хемодиализа в Свищовската болница.

Отведоха ме в полицията. Там бяха около 5-6 полицая, назначиха ми служебен защитник. Образувано бе срещу мен досъдебно производство. Направиха ми медицински преглед , направиха ми множество снимки на нараняванията по тялото ми. Въпреки че не бях в добро здравословно състояние ме задържаха за 24 часа и ме отведоха заедно със сина ми в ареста в Павликени. На 28 02.2018г. след 10.00 ни освободиха и аз веднага заминах с влака за гр. Плевен за медицински прегледи.

Цялото това нещо ми се случва, защото съм подавал множество сигнали за евентуални злоупотреби, но полицаи и прокурори от Свищов използваха служебното си положение да не разкрият истината.

Един от тези прокурори при РП Свищов е Любомира Минкова, която в момента ръководи разследване срещу сина ми, защото ме спаси от жестокият побой. Целта на побоят бе да ми бъде отнет телефона и да бъдат изтрити записите, уличаващи полицаят ВелизарГенчев и кмета Любомир Иронов в нанасянето ми на жесток побой.

Моля Окръжна прокуратура, в лицето на нейният ръководител Окръжен прокурор г-н Емил Денев, да се разпореди и вземе под свое пряко разследване случаите относно сина ми и мен. Г-н Денев е запознат в детайли по няколко случая за неприлагане на законите и правилата на работа от прокурори и полицаи. Г-н Денев е изключителен професионалист и на това разчитам.

Прокуратурата и полицията от Свищов трябва да се отстранят от разследването по случаят със сина ми и мен, защото те не защитават законните права и интересите на гражданите и обществото и не спазват точното и еднакво прилагане на законите.

Примери относно неспазването и погазването на законите от прокурори и полицаи от Свищов имам в достатъчни количества. Всичко е документирано. Оставили са почерка си на работа. До няколко дни ще бъдат изпратени всички случаи до ВСС и до Главният прокурор.

Моля да се образува наказателно производство срещу полицаят Велизар Генчев и кмета Любомир Иронов.

МОЛЯ ЗА СПЕШНОСТ. АЗ ИМАМ ОСНОВАТЕЛНИ ПРИЧИНИ ДА СЕ БЕЗПОКОЯ ЗА ЗДРАВЕТО СИ И ЖИВОТА СИ, КАКТО И ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО.

МОЛЯ ДА СЕ НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ ЕВЕНТУАЛНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА СРЕЩУ МЕН И СЕМЕЙСТВОТО МИ ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОРИ ОТ СВИЩОВ. Притежавам записи, които ще бъдат излъчени на този етап само на Окръжен прокурор Емил Денев. След това ще бъдат публикувани в публичното пространство. ЩЕ БЪДЕТЕ ПОТРЕСЕНИ ОТ ВИДЯНОТО.

01.03.2018 г.

С Уважение Петър Петров

До Министъра

На МВР

МОЛБА

От

Петър Йозов Петров

с. Ореш ул. Дунав № 19

тел: 0889 ….

e-mail

[email protected]

Кмет на с. Ореш от 1999 г. до 2007 г.

Общински съветник 2007 г.- 2011 г.

Избран от ПП ГЕРБ

Уважаеми г-н Министър,

На 01.03.2018г. Ви изпратих сигнал за полицейско насилие срещу мен. Изпратих Ви и видеоклип. Помолих Ви полицията в Свищов да не разследва случаят, защото полицаи от РУ Свищов използват служебното си положение да не разкриват истината.

По повод моят сигнал директора на ОДМВР старши комисар Димитър Машов е възложил проверката по случаят да се извърши от комисия от служители от РУ Свищов.ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ.Смятате ли ,че служителите от полицията в Свищов ще спазят закона и ще работят за разкриване на истината?

Въпреки че на записа се вижда как полицаят ме дърпа в стаята и започва да ме бие, разследващият полицай не прекратява производсттвото. На записа ясно се вижда и чува, че причината за нападението срещу мен е да ми вземе телефона. Счупиха дисплея на телефона ми. Побойника полицай Велизар Генчев извика и кмета да му съдейства и той се включи активно. Моята молба към Вас е да се разпоредите случаят да се разследва от служители от гр. София.

От 13.03.до 16.03.2018 организирам митинг пред сградата на полицията в Свищов, за което съм уведомил кмета на общината. Целта е против полицейското насилие. В социалните мрежи клипът е гледан от над 300 000 човека. Ако вие, Уважаеми г-н Министър, не възложите случаят на разследващи органи от гр. София, ще бъда принуден да принеса протеста пред МВР, Министерски съвет, НДК ,Президенството.

Целта на побоят бе да ми бъде отнет телефона и да бъдат изтрити записите, уличаващи полицаят Велизар Генчев и кмета Любомир Иронов в нанасянето ми на жесток побой

Прокуратурата и полицията от Свищов, трябва да се отстранят от разследването по случаят със сина ми и мен, защото те не защитават законните права и интересите на гражданите и обществото и не спазват точното и еднакво прилагане на законите.

Примери относно неспазването и погазването на законите от прокурори и полицаи от Свищов имам в досатъчни количества. Всичко е документирано. Оставили са почерка си на работа. До няколко дни ще бъдат изпратени всички случаи до ВСС и до Главният прокурор.

Моля да се образува наказателно производство срещу полицаят Велизар Генчев и кмета Любомир Иронов.

МОЛЯ ЗА СПЕШНОСТ.АЗ ИМАМ ОСНОВАТЕЛНИ ПРИЧИНИ ДА СЕ БЕЗПОКОЯ ЗА ЗДРАВЕТО СИ И ЖИВОТА СИ, КАКТО И ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО.

МОЛЯ ДА СЕ НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ ЕВЕНТУАЛНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА СРЕЩУ МЕН И СЕМЕЙСТВОТО МИ ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОРИ ОТ СВИЩОВ.

11.03.2018 г.

С Уважение Петър Петров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    19 3 Отговор
    Ами България пичове,ще се върнем в родината ама на кукуво лято!!!!!!!!!
  • 2 смок

    13 5 Отговор
    Интересно, аз защо не знам телефона на окръжния си прокурор, че да му звънна като ми кефне?

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Слави

    8 21 Отговор
    Тоя е гоУем актьор, заслужава голямата награда в категориите. Операторско творчество и социални ефекти, Главна мъжка роля, Главна жертва и много страдалец.
  • 5 ФФШ

    5 23 Отговор
    ХА ХА ХА ТОЯ ВИКА ПОМОЩ НА ПЕСЕН ГО ОБЪРНА БОЙ БОЙ МАЛКО МУ Е БОЯ ТОЧНО ТАКА СЕ ПРАВИ ДА ГО БИЯТ БЪЛГАРИНА НЕ РАЗБИРА ОТ ДРУГО ИСКАЛ ПОРТОКОЛА НО НЕ ПОДПИСВА ЩЕ МУ СЕ МОЛЯТ БИИТЕ ГО МАЛКО МУ Е
  • 6 Керемидчиев

    7 16 Отговор
    Съпротива при арест, даже полицая се отнася твърде деликатно към него. Ако е имало насилие дали ще го стави да си разиграва коня и да снима за фейсо, това е смешно.
  • 7 do PlimP

    8 4 Отговор
    Някой: Какво става тук.
    Петър: Нищо, бият ме.

    Смех, смех, аман от играчи.
  • 8 Радев

    0 7 Отговор
    Защо жълтият сайт афера не отрази и другата страна!?
  • 9 Иванов

    11 0 Отговор
    Мафията в действие!
  • 10 Гост

    12 0 Отговор
    Няма държава...
  • 11 Ядеитн

    4 10 Отговор
    Това си е съпротива при арест. Кво чака униформения - вади служебното и му вкарва два бързи в краката. После бившио кмет нека се прави на ербап и продължава с театрото.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бенц

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "смок":

    А защо ли не му е вдигнал....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    12 1 Отговор
    Чета коментарите и се мисля : "Ето защо България е на това положение след, като има толкова ПРОСТ народ да пише подобни коментари -ядеитин, офф, слави и др."
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    6 1 Отговор
    Като е с униформа тоя комплексар изглажда е много отворен...
  • 18 Адолф

    1 3 Отговор
    Аз бой не видях.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хахах

    0 0 Отговор
    офф този какъв е клоун, то и на записите си личи че е постановка
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пешо

    2 0 Отговор
    Брато,никой няма да ти помогне.Кметовете са като феодали,заграбили са земята на съселяните си с подставени лица,сами раздават правосъдие,а полицаите ги използват като лична гвардия.Никой не пази Българският народ от такива самозабравили се управници.И ако има държава ,тези двамата ,кметът и полицаят ,както и помощниците им от прокуратурата трябва незабавно да бъдат уволнени и предадени на съд.Така се прави в правовите държави.Дано Бог ти помогне!Бъди здрав!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.