Last news in Fakti

21 Март, 2018 16:14 7 697 6

Зрелищна акция в Бургас, закопчаха 15 души

  • акция-
  • бургас-
  • дрога-
  • задържани

15 мъже на възраст между 20 и 40 години са задържани от служители от ОДМВР – Бургас при проведена на територията на цялата област специализирана полицейска операция, целяща противодействие на престъпления, свързани с държане, разпространение и приготвяне на наркотични вещества и техни аналози и лихварска дейност.

Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки, пише burgas24.bg.

Иззето е голямо количество от различни по вид наркотични вещества, сред които марихуана и метамфетамин. А също така и хитова дрога "чай" - по последни данни на специалистите т.нар. "чай" съдържа синтетични канабиноиди, чието действие наподобява активната съставка на канабиса – тетрахидроканабинол. Употребата на този тип дрога крие големи рискове за здравето, тъй като освен биологични, може да отключи и психически проблеми.

В бургаския квартала "Победа" е задържан криминално проявеният Б.Щ., 39-годишен, от чийто дом на улица "Кракра", са намерени и иззети голямо количество суха тревна маса - канабис и електронна везна. Установени са и двама дилъри, работещи за Б.Щ. по разпространение на наркотичните вещества, които са разпитани в качеството си на свидетели по образуваното досъдебно производство.

От жилище, разположено на ул. "Зора" в същия квартал, обитавано от брата на Б.Щ. – криминално проявеният М.Щ., 47-годишен, са намерени и иззети две чужди лични карти, тетрадка с имена на лица кредитополучатели, талон за МПС, нотариални актове и договор за предоставяне за ползване на недвижим имот, дадени като залог срещу получени парични средства. Разпитани в качеството на свидетели са множество кредитополучатели. По случая е образувано досъдебно производство за лихварство и извършване без разрешение на банкови и други финанасови сделки.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 15-те мъже, задържани за срок от 24 часа при специализираната полицейска операция, продължава от служители на ОДМВР – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАТКОКУРО

    8 0 Отговор
    ДОЙДОХА ЛОШИ ВРЕМЕНА ЗА БУРГАСКИТЕ --БАТКИ
    ПОЛИЦИЯТА ИСКА ДА СИ ПРОДАВА СТОКАТА --ПОД СТРОГ КОНТРОЛ
  • 4 Хъво

    6 0 Отговор
    Утре ше ги освободят
  • 5 Мари

    2 0 Отговор
    Вече са вън....заблуда на хората, няма що, голямата акция......
  • 6 гларус

    1 0 Отговор
    радост за адвокатското съсловие - какви пари ще влязат по сметките им от тази "акция" - не е истина...