Last news in Fakti

29 Март, 2018 22:02 1 293 1

3,5 г. затвор за мъж, обрал заложна къща през 2008-а

  • заложна къща-
  • злато-
  • накити-
  • кражба

Рецидивистът се укрил в Гърция след престъплението си

3,5 г. затвор за мъж, обрал заложна къща през 2008-а - 1
Снимка: Shutterstock

3 години и 6 месеца затвор е наказанието на Златимир М., подсъдим за кражба на 336 златни накита през 2008 г. и укрил се извън България скоро след нея. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Бургас.

Рецидивистът признал вината си, че на 23 октомври 2008 г., в минно селище „Черно море“, на улица „Атанас Буров“, откраднал метална каса от заложна къща. Той и двамата му съучастници разбили две метални врати с тръбен ключ, метална щанга и отвертка, за да проникнат в помещението, след което офейкали с лек автомобил.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Златимир М. е предаден на българските правоохранителни органи от Република Гърция въз основа на издадена европейска заповед за арест.

На останалите двама апаши са наложени наказания, които са влезли в законова сила още през 2012 г. На единия - Олег П., е наложено ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“, а на другия - Иван В., е наложено условно наказание от 2 г., изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 4 г.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Добре де, минали са 10г., а наказанието му е 3.5г и за добро поведение ще излезе след 2г. Не ви ли е срам, че сте толкова неефективни и все закъснели? Да бяха изчакали още малко и да му отпадне по давност.