Last news in Fakti

30 Март, 2018 21:30 1 591 2

Осъдиха трима за ало измами

  • ало измами-
  • координатор-
  • муле

Сумата, предмет на измамата, е в размер на общо 72 000 лева

Осъдиха трима за ало измами - 1

По разследване на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени Пламен З., на 34 г., Янко Я., на 25 г., и Стоян Д., на 68 г., за извършена телефонна измама в периода от 2 март 2017 г. до 21 април 2017 г.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Казанлък, на Пламен З. е наложено наказание от една година и десет месеца “лишаване от свобода” при “строг” режим за извършено престъпление, на Янко Я. е наложено наказание от 11 месеца “лишаване от свобода” при строг режим за извършено престъпление.

Районен съд-Казанлък е признал за виновен и Стоян Д. за извършено престъпление и му е наложил наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при “общ” режим.

Осъдените лица, участвали в схемата за телефонни измами: Стоян Д., на 68 г. от гр. Габрово, действайки като „куриер- муле“, Пламен З., на 34 г., от Горна Оряховица, действайки като „координатор“ и Янко Я., на 25 г., от гр.Ветово, позициониран в Румъния, и провеждащ телефонните разговори с пострадалите лица.

По делото е установено, че на 21 април 2017 г., в Казанлък, в съучастие, като извършители Пламен З., Янко Я. и Стоян Д., представяйки се за длъжностно лице- служител на МВР, са възбудили и поддържали у 79-годишната Г. Ж. и 89-годишната Д. Н. заблуждение, че ще съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници, като за целта е необходимо да предадат пари.

Установено е още, че в периода 2 март 2017 г. до 29 март 2017 г., в гр. Казанлък, Стоян Д., в съучастие с неустановени лица, по същия начин, е извършил измама спрямо 75- годишната-В.М., 57-годишната Б.А. и 78-годишната А. Х.

Общата сума, предмет на измамата, за петте пострадали жени, е в размер на общо 72 000 лева. Част от парите са били възстановени по време на досъдебното производство, а за другата част е бил предявен граждански иск, който е уважен от съда. Присъдите на тримата са влезли в сила и не подлежат на протест и обжалване. Понастоящем и тримата изтърпяват наказанията си в местата за лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Благовест

    5 0 Отговор
    Добри новини!
  • 2 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Не са ми ясни тия мурафети от страна на "правовата" държава, и по-точно от нейните чиновници, били те прокурори или съдии!!!
    Това да се "споразумееш" с престъпника, ми звучи много долно и в крайна сметка престъпно!!!
    В грозното комунистическо за такова нещо не бях чувал - споразумение с нарушителя на правовия ред. Сигурно е имало и такива случаи, но защо трябва да се афишират по начина, който се прави сега ??Сега всеки втори бандит и нарушител на законите "се споразумява", т.е."договаря за нещо " със съответния "пазител на законността".
    Ама как аджеба става тая работа и какво "споразумяват" помежду си - тъмна Индия !
    Поне не го пишете това за "споразуменията" или да си дават тарифата "споразумителите" от страна на Темида, че всички да знаем.
    Че е гадно - гадно е , но е и много смешно, понеже правят нормалния, обикновен, гражданин на балък /риба/!! Примерно - осъден на 5 години, ама се споразумял със властимеющия велможа и присъдата му става 2 години условна, с изпитателен срок 4 години. !?!?? Ако това договаряне е за последващо сътрудничество към властта срещу престъпници от подобен род, не е логично да се пише !! Тогава КАКВО ДОГОВАРЯТ, като не го съобщават ?????
    Навярно мошениците подписват клетвена декларация, че по-вече няма да правят "лоши неща " ????