Last news in Fakti

2 Април, 2018 19:45 2 702 8

Проверка в МВР заради каски по 1000 лева

  • мвр-
  • проверка-
  • каски

Юридическият екип на Антикорупционния фонд е извършил анализ на сключени договори между МВР и частна фирма

Полицейски каски за по 1000 лева броя – заради такава обществена поръчка Антикорупционният фонд прати сигнал в Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщи бТВ.

Юридическият екип на Антикорупционния фонд е извършил анализ на сключени договори между МВР и частна фирма, която да осигури предпазните средства за полицаите.

Според вносителите на сигнала са проведени две идентични обществени поръчки.

Предложението за единична цена за противоударна каска по договор от 2016 г. е 934 лв., а по договор от 2017 г. е 899 лв., казват от фонда.

Според направен от тях анализ на цените на подобни продукти, такива каски не надвишават 150 – 200 долара. От вътрешното министерство проверяват случая.

„Ще направим проверка и който по веригата е нарушил нещо, и ако тези неща са верни, ще си понесе наказанието. Ние се опитваме да минимизираме всякакви загуби и в обществените поръчки сме говорили с наши контрагенти и партньори и да се случват такива неща, но това е в миналото. Предполагам, че това е направено преди година – две или не знам кога са ставали тези неща и тези проблеми с каските, ще го изчистим и всичко за напред ще бъде правилно”, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като гост

    38 3 Отговор
    Благодарение на отличното управление на гроб , корупцията е навсякъде, дори в в министерството което трябва да опази сигурността, справедливостта и въобще всички неправди и неморални действия на аморални типове.
    Горката България, защо тъй жално тъй милно плачеш.
  • 2 vvvvv

    24 3 Отговор
    То сега Р.Бъчварова му е шефка и е безгрешна. Та милиони открадна от НДК с Боршош и какво. Някой нещо да чу. Та играта е същата със системите и с озвучаването от Динакорд, но е за много милиони.
  • 3 Роман дизел

    21 0 Отговор
    Брей брей какви деца ражда Българска майка юнашка.
  • 4 Рпг

    18 0 Отговор
    За сажаление тая каска акъл нема дава

    Коментиран от #6

  • 5 мъка

    14 2 Отговор
    Пускайте от време на време комунистите на власт ,че да има с кого да се оправдавате.
  • 6 Иванов

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Рпг":

    Напротив, всяка каска върви с по две агнешки главички, като бонус. А в две главички има бая мозък и става чорба трепач!
  • 7 Гост1

    2 2 Отговор
    Кое му е странното? Аз съм моторист и мога да Ви кажа, че има каски и по 3000 лева. Каската е най важната при карането на мотор.
  • 8 гост

    4 0 Отговор
    Камерите на катаджиите и патрулките им по пазарни цени ли са? Къде са видяли камера за 20х.лв или патрулка КИА Сийд за 100х.лв, при положение, че всеки нормален човек може да си я купи за 30х.лв с включена цена на обслужването за 5г.? Това защо не го разгледат ами се пише по