Last news in Fakti

10 Април, 2018 17:21 1 395 1

Разбиха домашна лаборатория за метамфетамини

  • наркотици-
  • метамфетамини-
  • лаборатория-
  • айдемир-
  • силистра

Полицията е задържала двама мъже в село Айдемир, Силистренско

Разбиха домашна лаборатория за метамфетамини - 1
Снимка: МВР

Специализирана полицейска операция проведоха служители на сектор „Криминална полиция” при РУ и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОД на МВР-Силистра под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция”.

Разследван е сигнал за доставена в Стара Загора пратка с метамфетамин на 43-годишен криминално проявен, който е задържан. Полицейските служители претърсили домовете на двама мъже – на 31 г. и на 28 г., в село Айдемир. В жилището на първия били намерени домашна лаборатория и химични вещества (прекурсори), необходими за производството на метамфетамин (пико).

На адреса били открити още газови котлони, бутилки с газ, маска за лице с филтри, електронни везни, фолио, полиетиленови самозалепващи се пликчета, филтри, колби, фунии с различни размери и други. Иззети са 14.7 г метамфетамин, 30.9 г канабис и 12 пакетчета фолио, съдържащи прахообразно вещество. Криминалистите извършили претърсване и в дома на 28-годишния айдемирец, където намерили 3,4 г метамфетамин, прекурсори, стъклени съдове и нагреватели. При извършения личен обиск у мъжа били открити 0.9 г канабис и 0.4 г амфетамин. Разследващите смятат, че двамата мъже в съучастие са произвеждали и разпространявали наркотични вещества на територията на страната.

Те са известни с подобни прояви, като 31-годишният е в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора по ефективна присъда за същото престъпление. Двамата са задържани с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стззззз

    0 0 Отговор
    Няма скрито покрито ! Има голям недостиг май ! Всеки яката готви