Last news in Fakti

24 Април, 2018 17:22 1 138 0

Делото за бунта в Харманли не тръгна

  • харманли-
  • бунт-
  • бежанци-
  • мигранти

В съдебната зала се явиха едва 10 от 21-те обвиняеми

Делото за бунта в Харманли не тръгна - 1
Снимка: БТА

Харманлийският районен съд не даде ход на делото за бунта в местния регистрационно-приемателен център за бежанци, след като на подсъдимата скамейка застанаха едва 10 от 21-те обвиняеми, които са задържани под стража в лагера от закрит тип в Любимец.

Тричленният състав на съда поиска справка за местонахождението на останалите подсъдими и ги обяви за издирване, като разпореди компетентните органи да не допускат те да напускат страната, предаде bTV. Ако не се явят на следващото заседание на 5 юни, ще бъдат съдени задочно.

На 24 ноември, след обявяването на карантина и затварянето на лагера, в него на два пъти избухнаха стълкновения между стотици мигранти и силите на реда. Според обвинителния акт нанесените щети са за над 85 хил. лева.

Подбудителите бяха привлечени като отговорни за хулиганство. Според държавното обвинение те са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието им се отличава с изключителна дързост и цинизъм и е съпроводено със съпротива към органите на властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА