Last news in Fakti

30 Април, 2018 15:10 2 611 1

Два месеца дебнали крадците на фермата за криптовалута

  • ферма-
  • криптовалута-
  • биткойни

Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид

Полицията в Троян разкри кражба на ферма за добиване на криптовалута. Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид, съобщи директорът на ОДМВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов.

Той даде подробности за действията по разследването, проведени под ръководството на Районна прокуратура –Троян на брифинг.

Във връзка с кражбата на 23 компютърни конфигурации за криптовалута, извършена на 23 февруари в с. Черни Осъм, са задържани двама мъже. Сигнал за престъплението подал собственикът на фермата - българин, който живее във Великобритания, след като онлайн връзката със сървърите, разположени в селото, прекъснала.

Старши комисар Милен Маринов разказа, че в хода на процесуално-следствените действия, продължили около два месеца и финализирани на 25 април, полицаи от Троян са установили, че отнетата техника е на територията на Русенска област.

По изготвен план за съвместни действия на двете областни дирекции са били извършени незабавни претърсвания на няколко адреса в Русе и околните населени места. Открити и иззети в режим на работа са всичките 23 компютърни конфигурации, всяка от които е на стойност между 2000 и 3500 щатски долара.

По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от Мартен, на когото е наложена мярка „домашен арест“, и 35-годишен от Русе – с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    5 0 Отговор
    Пък и крадците, доста прости парчета, вместо да ги качнат на друго шаси и да ги продадат в ибей, тия тарикати ги вързали да им копаят, сега ще копаят дупки за бягство от затвора