9 Май, 2018 16:44 2 801 3

Един от задържаните за кокаин в Перу имал общ бизнес с шеф на БНР

  • българи-
  • перу-
  • кокаин

Единият от задържаните с дрога в Перу – 45-годишният Асен Чехларов, е имал обща фирма с бившия член на Управителния съвет на БНР Христин Стрижлев, съобщи Нова телевизия.

„От 15 години нямам връзка с Асен, не сме се чували, не сме се виждали“, заяви Стрижлев по телефона. Фирмата „Север+“ е регистрирана в Ловеч през 1997 година, а дейността й е била радио и телевизионна дейност. С днешна дата фирмата не развива дейност. „Не познавам този човек“, заяви и журналистът Петър Пунчев - също вписан като част от фирмата „Север+“ и заяви, че фирмата е била създадена с цел развитие на радиостанция в Плевен и Ловеч.

Пунчев и Стрижлев са бивши съдружници в собствеността на радиата „ФМ+“ и радио „Фреш“. И двамата бяха кандидати да оглавят Националното радио. Третият съдружник в дейността им е Пламен Радински. Той е посочен и като управляващ във фирма „Север+“, където участие има задържаният с дрога Чехларов. Радински отрече да познава Чехларов. „Дейността на фирмата беше изграждане на радиостанция в град Ловеч. Не го познавам и нямам спомен. Беше преди 20 години“, обясни Радински.

Освен във фирма „Север+“ Асен Чехларов има участие в още няколко фирми, които не развиват дейност. „Ветримекс“ е регистрирана в София и има за цел търговско посредничество с различни стоки. „Астранет“ също е регистрирана в столицата, а дейността й е далекосъобщения. „Трансауто“ се е занимавала с товарен транспорт. 45-годишният Асен Чехларов беше задържан заедно с още един българин Георги Николов преди няколко дни в град Писко, Перу с рекордното количество от 380 кг кокаин.

Стойността на наркотика е за около 200 000 000 долара.

Информация гласи, че Чехларов и Николов са излетели от летище „София“ няколко дни преди да бъдат задържани в Перу. Крайната дестинация за стоката пък била Западна Африка.

Експерти пък разказаха, че Гана и Нигерия са се превърнали в депо разпределително за кокаина от Южна Америка. От африканските страни наркотикът заминава за САЩ и Западна Европа, като годишно потреблението на кокаин на Стария континент е 200 тона. В Америка консумират с около 50 тона повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бакалин

    6 2 Отговор
    380 кг кокаин,колкото и да горазреждаш с всякъкви боклуци на дребно
    не може да струва 200 мил.долара.Тия журналисти като пишат малко и да мислят при условие, че 1 грам е 130-150 лева, колко пари трябва да са 380 кг.кока?
  • 2 Гост

    7 0 Отговор
    Ето защо са протестите, дрога има пари има! но не стигат където трябва
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    българин с паспорт! дано го опнат ,без да се усети!