Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 16:41 1 799 5

МВР отчете: 15 задържани при двудневна операция срещу дрогата

  • наркотици-
  • дрога

Общо 15-ма са задържани като съпричастни към употреба и разпространяване на наркотични вещества в хода на двудневна специализирана полицейска операция, проведена в събота и неделя, съобщиха от МВР.

Акцията срещу наркоразпространението е осъществена от служители от сектор "Криминална полиция" при Първо и Второ Районни управления "Полиция" - Стара Загора. В хода на полицейските действия са иззети общо около 7,69 гр. марихуана и 1, 343 кг амфетамин. Образувани са пет досъдебни производства:

На 4 февруари непосредствено след покупка на наркотични вещества са задържани Д.Д./27г./ и Г.С./30г./ и двамата от Раднево, които се придвижвали с Опел "Астра" със старозагорска регистрация. В колата, управлявана от Г. С. е намерено малко количество амфетамин, а при личния обиск на Д.Д. е открита плочка твърдо бяло вещество с тегло около 50 гр. от същото наркотично вещество. Д.Д. и Г.С. са задържани за 24 часа в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора.

Същия ден в момент за продажба на наркотици е задържан 30-годишният Б.И. от Стара Загора, като при претърсване на обитаваното от него жилище, в кутия за инструменти са намерени пет различни разфасовки с твърд бял прах – амфетамин, общо към 77 гр. При обиска на Б.И. е открито и топче марихуана. Той е задържан във Второ Районно управление «Полиция» - Стара Загора.

В момент на продажба на наркотични вещества е задържан и 23-годишният С.С. от Стара Загора, като при претърсване на обитаваното от него жилище са иззети няколко твърди плочки от бяло вещество - общо около 1 кг. и 200 гр амфетамин и 2 000 лв. Допълнителни количества от същото наркотично вещество, марихуана и 995 лв. са иззети при претърсването на С.С., който е задържан в Първо РУП в областния град.

От проведените оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия до момента е установено, че старозагорците С. С. и Б. И. И 27- годишният Д.Д. от Раднево, са част от група за разпространение на наркотични вещества, действаща на територията на двата града. Спрямо тримата с постановление на Старозагорска окръжна прокуратура е взета мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

В хода на полицейската операция с наркотици са задържани още четирима, като са образувани четири бързи полицейски производства :

В събота, 4 февруари, непосредствено след купуване на наркотици са задържани 21-годишният Х.К. от с. Попинци, 17-годишен и Д.Д./21г./ от с. Паничерево, като при обиск на Х.К. са иззети топче - 2,7 гр. марихуана и бучка - 7 гр. амфетамин. При обиска на непълнолетния също е открита марихуана. Тримата младежи останали 24 часа в ареста на Второ Районно управление "Полиция" - Стара Загора. Остатъчни следи от двата споменавани дотук наркотика са открити при претърсване в дома на 28-годишния З.С. от Стара Загора, откъдето са иззети и два патрона - 7,62 х 54 за автомат "Калашников". З.С. е задържан за срок от 24 часа във Второ Районно управление "Полиция" - Стара Загора.

Претърсване в дома на 20-годишния старозагорец Д. В.завършило с изземване на пликче амфетамин, семена от канабис и суха зелена тревна маса канабис. Д. В. е задържан за срок от 24 часа в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора. Останалите шестима задържани са консуматори на наркотични вещества, участвали при различните покупко - продажби на амфетамини или марихуана. При извършените лични обиски у тях не са открити наркотични вещества, но са задържани за срок от едно денонощие с цел изясняване на цялостната престъпна дейност. Работата по случаите продължава от служители на сектор "Криминална полиция" при Първо и Второ Районни управления "Полиция" - Стара Загора. /


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Браво момчета,народа ВИ подкрепя!!
  • 2 Pablo E......

    0 0 Отговор
    Оставете хората да си правят кефа бе, половината са с по няколко грама за лична употреба-кви престъпници са тия.Трябва незабавна легализация!
  • 3 атила

    0 0 Отговор
    Браво !-разбихте мафията!!!-смешници
  • 4 mitko

    0 0 Отговор
    ZASHTO NE HRANAT NAISTINA GOLEMITE RIMI AMI SI IGRAQT S TEZI MOMCHETA SAMO DA ZAMAJAT OCHITE NA NARODA
  • 5 mitev

    0 0 Отговор
    тея пак като не са прибрали и старците от селата пушещи цигари без бандерол, като искат да направят нещо да сложат истински митничари на границите , а не тия бандити дето ми пуши фасове гледа ми личната карта и се чуди само как да ми намекне за некое евро