Last news in Fakti

17 Май, 2018 15:18 2 076 9

80-годишна даде 45 хил. лв. на ало измамници

  • измамници-
  • ало измама-
  • шумен

Тя е била заплашвана

80-годишна даде 45 хил. лв. на ало измамници - 1

Криминалисти работят по установяване на извършител и помагач на телефонна измама за близо 45 000 лева, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Шумен.

Жертва на измамниците е 80-годишна жена от областния град.

Вчера по обяд непознат се обадил в дома й и се представил за полицай по познатия вече сценарий – обещал й, че при успешна акция, в знак на благодарност, щяла де получи доживотно увеличение на пенсията и оставил телефон за връзка с номер 08112.

След като приключил разговорът, 80-годишната жена опитала да се обади на този номер, но не успяла. Малко след това я потърсил непознат мъж, който й казал, че по най-бързия начин трябва да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките й.

След отправените закани и заплахи последвало ново обаждане от мнимия полицай. В резултат на многократни обаждания и разговори жената била убедена да остави пред входната си врата всички нейни и на близките й спестявания, общо 44 800 лева, и златни накити.

Малко след 17 часа жената разбрала, че е била измамена и по-късно е разпитана в полицейското управление в Шумен.

За случая е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Шумен. Образувано е досъдебно производство по чл. 209 ал. 1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви

    9 0 Отговор
    no comment
  • 2 Ники

    15 1 Отговор
    Даже не знам вече дали ми е жал ... то цялата държава гърми .. продължавайте да си давате парите, а тия хора банки не ползват ли .. в матрака ли си ги ръгат ... уж пенсионерите били супер бедни ... как всички вадят такива суми ... пълен абсурд ...
  • 3 ЛОГИЧНО

    2 3 Отговор
    ЗНАЕМ ЧЕ БАНКИТЕ РЪКОВОДЯТ СВЕТА.НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ДОСЕТИМ ЧЕ ТЕ СА МНОГО ЯДОСАНИ ЗА МНОГОТО КИНТИ ПОД ДЮШЕЦИТЕ И НЕ Е ТРУДНО ДА СА СЕ ДОСЕТИМ ЩО СТО ТРИЙСЕТ ГОДИНИ ШАПКАРИТЕ НЕ МОТАТ ДА ФАНАТ ШЕПА ИЗМАМНИЦИ.

    Коментиран от #4

  • 4 Кофти

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЛОГИЧНО":

    Някои хора слънцето ги напече още рано-рано.. 🙄
  • 5 гост3

    4 1 Отговор
    Браво дядо ,ако имаш още прати и на мене малко...Д--тееба в загубеняка

    Коментиран от #6

  • 6 Патето Яки

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост3":

    Оти искаш да мандръсаш дядото бре, става дума за баба Бабааааа.
  • 7 Да да

    8 0 Отговор
    Бедната женица живееща под прага на бедноста с 351 лв.на месец! Социално слаба с 45 хилки в дюшека! Сигурно получава и енергийни помощи! Измамниците да си платят ДДС и данък печалба!
  • 8 гост

    6 0 Отговор
    Същата тази баба може да се кара на всяко събрание на блока, че нямала пари и била пенсионерка, нямала да даде 5лв за чистачка или домоуправител, но хоп вади 45х.лв?!? Когато нямаш пари, нямаш и точка. Аз нямам и 100лв у нас а тази баба има 45х.лв и злато, които не смята, че е измама докато не ги даде ли? Хайде бе.
  • 9 Иванов

    4 1 Отговор
    Чукайте на дърво, защото гледате повърхностно на проблема и не разбирате с какво може да ви сблъска животът, а държава, която да ви защити просто няма.
    Индусите, които практикуват тази измама владеят ХИПНОЗА И ХИПНОТИЗИРАТ СВОИТЕ ЖЕРТВИ. НЕ ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА БЪДЕ ХИПНОТИЗИРАН, НО ХИПНОТИЗАТОРА ПРОУЧВА ЖЕРТВАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО И АКО ТЯ ПОДДАДЕ НА УЛИЦАТА, В МАГАЗИНА ИЛИ ТРАМВАЯ, ТОГАВА НАМИРА ТЕЛЕФОНА И АКО Е НА ВИВАКОМ ОТ УКАЗАТЕЛЯ В НЕТА И Я ОГРАБВА ДО ШУШКА. АНАДЪНМУ?