18 Май, 2018 09:22 2 615 2

Арестуваха бизнесмена Росен Карадашки заради изнудване

  • росен карадашки-
  • изнудване-
  • бизнесмен

Казусът с разследването и ареста не е съобщаван официално

43-годишният бизнесмен Росен Карадашки е арестуван за 72 часа, научи “24 часа”. Той изнудвал за пари Константин Генчев, който е съдружник на баща му Стоян Карадашки във вече прекратилата дейност мебелна къща “Арон”. Генчев и Карадашки водят съдебни битки заради имуществото на фирмата им.

Още през 2016 г. Карадашки-младши направил таен запис от среща между него, Константин Генчев и адвокатите им. След това заплашвал, че ще го пусне по телевизиите и в интернет, ако Генчев не се откаже от претенциите си за фирмата. Искал и 20 хил. лв. Разследването по случая е от 2017 г. Генчев е разпитван няколко пъти, но Росен Карадашки се криел от призовките.

На 3 май от Софийската районна прокуратура издават постановление за задържането на Карадашки за срок от 72 часа. Срещу него има няколко разследвания за различни престъпления и той редовно се укривал. Две седмици по-късно Карадашки се явил сам при разследващия полицай в СДВР и бил арестуван. В събота районният съд ще разгледа мярката му за неотклонение.

“24 часа” се свърза с адвоката на Росен Карадашки Радослав Шулев, който отказа да коментира случая. Казусът с разследването и ареста не е съобщаван официално нито от прокуратурата, нито от МВР.

Залезът на “Арон Груп”, в която участие има и полски бизнесмен, започва през 2016 г. Тогава фамилията Карадашки започва да превзема офисите и имуществото на фирмата. Парадоксално, но се оказва, че Стоян Карадашки като съдружник в “Арон” е задължил фирмата с 1,7 милиона евро към сина си Росен Карадашки със съмнителни записи на заповед. След това Росен Карадашки започва да води изпълнителни дела срещу “Арон”. Тогава управител е сестра му Рая Карадашка, която логично не защитава интереса на фирмата. Претендират за имоти от над 10 млн. лв.

Още в началото, през май 2016 г. Росен Карадашкии предложил на Константин Генчев да се срещнат и да се договорят. Разговорът е в административния офис на “Арон”. Не стигат до договорка, но срещата е записана. Няколко месеца по-късно Росен Карадашки и Генчев се срещат случайно пред супермаркет. Тогава Карадашки му казал да оттегли жалбите си срещу него и поискал 20 хил. лв., за да не пуска записа публично.

В противен случай заплашил, че ще го опозори по телевизията. На следващия ден наистина се появил в ефира на една от телевизиите, по негови твърдения - с протекцията на шеф от медията, който вече не е на поста си. В предаването Карадашки разказва как е бит от полицаи - случай, по който униформените са напълно оневинени след проверка. Оказа се, че Карадашки е бягал и не се е подчинил на тяхна заповед да покаже документите си. В същото време е бил издирван по други разследвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хакера

    7 0 Отговор
    Цялата фамилия Крадашки нема що затвор и това е.
  • 2 Тате Стоян

    2 0 Отговор
    Синко, ти постои вътре. Ние търсим връзки в СГС да ти бутнем мярката.