Last news in Fakti

22 Юни, 2018 09:55 2 958 10

Съдят баща на първолак, нарекъл класната "овца"

  • княз александър първи-
  • овца-
  • баща

Инцидентът е станал в Пловдив

Съдят баща на първолак, нарекъл класната "овца" - 1

Дело от частен характер е повдигнато срещу баща на първокласник от ОУ "Княз Александър Първи" в Пловдив. На 12 март т.г. Борис Манолов е обидил класния ръководител на първи клас Мариана Аргирова-Жекова с думите „Какво ми крещиш ма, овца?“, съобщи "Трафикнюз".

Според мъжа преподавателката се държала арогантно в момента, в който тя обяснява какво е поведението на сина му. Според правилника на учебното заведение родителите нямат право да се качват на етажа, където се провеждат учебните занятия на учениците.

По време на инцидента Манолов е бил в коридора пред класните стаи, а свидетели на неговото поведение стават няколко души от персонала на училището.

Мариана Аргирова-Жекова е с 30 години стаж като учител. Тя сподели, че в първия момент след обидата към нея тя не е обърнала внимание. Но нейни колеги са чули думите на бащата на първокласника и са я подкрепили да търси правата си в съда.

Така се стига и до образуването на дело от частен характер „тъжба на пострадалия“, която Борис Манолов оспорва.

Той самият не присъства на днешното заседание. По думите на неговия защитник адвокат Надя Делева, Манолов е в командировка в чужбина. Съдът не даде ход на делото, защото прецени, че присъствието на обвиняемия е наложително. Освен това е установено, че тесен кръг лица са били свидетели на случилото се. Не може да се вземе и становище за сключване на спогодба между двете страни.

В началото на тази седмица родителите на първокласника са взели документите от ОУ "Княз Александър Първи", за да го преместят в друго пловдивско училище.
Искът на преподавателя Мариана Аргирова-Жекова е парично обезщетение в размер на 1000 лева, извинение и поемане на разходите по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 11 Отговор
    Е па наистина е овца
  • 2 Кълвач

    11 10 Отговор
    Всички даскалици са патки, овци почти не останаха.
  • 3 Гост

    7 4 Отговор
    Свобода на словото!
  • 4 гост

    12 8 Отговор
    Добре де, тя не го била чула, но иска 1000лв обезщетение?!?
    След това на фона на нашето ежедневие и вулгарност в отношенията това е далеч от възможностите за лична обида.
    След това когато циганин влезе и удари два шамара на учителката заради неукото си чааве няма доклад, няма следствие, няма съд, само новините го отразяват. Защо така дискриминационно спрямо българите? Според мен просто родителите са българи с възможности и ищцата е видяла възможност да се възползва.
  • 5 баба

    8 5 Отговор
    Най-трудно е да обясниш на един горд баща, че неговото дете не е нищо особено.След такава "закрила", то става още по зле.Ще го местят и в трето училище.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Овен

    3 3 Отговор
    Не е трябвало да обижда горкото животно.
  • 8 Виго

    7 5 Отговор
    Ма тя наистина прилича на овца,трябвало е обаче да добави -дърта!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.