25 Юни, 2018 22:00 1 889 1

Работник на съд, убил колега с мотокар

  • работник-
  • мотокар-
  • пивоварна

Смъртта е причинена по непредпазливост

Работник на съд, убил колега с мотокар - 1

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен е предала 31-годишния Кр. К., който причинил поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност, смъртта на свой колега. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

На 24 септември 2016 г. пострадалият 51-годишен работник бил на работа в шуменска пивоварна. Авария на линията за пластмаса наложила спешен ремонт. Работникът се качил на мотокар и отишъл в склада за резервни части, който се намирал на около 500 м от цеха.

В същото време подсъдимият Кр.К. пътувал с друг мотокар в посока към ремонтната работилница. Той се движел с по-висока скорост от допустимата за района на пивоварната. Около 18,20 часа при десен завой 31-годишният мъж видял, че срещу него се движи друго МПС.

Задействал в авариен режим спирачната система на мотокара, но въпреки това последвал удар между двете МПС. При него на земята паднал пострадалият работник, който бил без предпазен колан. Смъртта му настъпила в 19,50 ч. вследствие на многофрагментно счупване и раздробяване на тазовия пръстен, предизвикало травматичен шок.

Делото срещу Кр.К. ще бъде разгледано в Шуменския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    2 1 Отговор
    Интересно е друго. За този инцидент не се пише нищо. Нито в бюлетина на МВР нито във вестник. А то смърт без причина няма.