Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 16:10 1 095 1

Постоянен арест за задържан с прекурсори

  • варна-
  • съд-
  • задържан-
  • прекурсор
Постоянен арест за задържан с прекурсори - 1
Снимка: ВОС

Окръжният съд във Варна определи днес първоначална мярка за неотклонение на Цанко Рум., задържан преди дни с голямо количество химически вещества (прекурсори), който традиционно се използват за производството на амфетамини, съобщиха от съда.

Пресслужбата на съда припомня, че на 11 февруари тази година, при полицейска акция в кв."Владислав Варненчик", от автомобил иззели стъклени и пластмасови бутилки с химическо вещество, лабораторни прибори и съдове, върху които имало все още засъхнало вещество. Експертизата установила, че откритото вещество е амфетамини. Часове по-късно при обиск в дома на Цанко в кв. "Аспарухово", органите на реда открили 13 еднолитрови бутилки толуол, други опаковки с химически вещества и кристали, колби и епруветки, и малко количество марихуана. Експертите са категорични, че откритото голямо количество прекурсори е предназначено за производство на амфетамини.

Днес ВОС уважи искането на прокуратурата за постоянен арест. Обвинението е повдигнало 2 обвинения спрямо 30 годишния пловдивчанин, който от 5 години живее във Варна. Според НК, когато предмет на престъплението се прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотици, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Освен с тежестта на престъплението и санкцията на закона, днес съдът се съобрази и с многобройните доказателства, събрани още в първите часове на досъдебното производство, водено в III ПУ на ОД на МВР във Варна.

Както доказателствата, така и самопризнанията на обвиняемия обосновават по категоричен начин предположението, че той е извършител на престъпното деяние, за което се разследва. Съдът отбеляза, че престъплението е тежко умишлено по смисъла на закона и с изключително висока степен на обществена опасност. Това обуславя извода, че ако е на свобода, Цанко може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Ако обжалва днешното определение на ВОС, Цанко Рум. ще се яви пред Апелативния съд във Варна на 21 февруари 2012 година от 10,00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    0 0 Отговор
    Да бе, да - опасен престъпник... Лесно е а приложиш цялата строгост на закона, когато хванеш някакъв беззащитен мишок - бушон. Имал бил материали за бъркочи, че да прави амфетамини - че постоянен арест да не се укрие и от 3 до 12 години затвор А за колко по-големи престъпници отговорни за почернянето на живота на стотици семейства и обрали хиляди такива в България, въобще няма закон, съд или възмездие. За жената в Бургас която премаза брутално 13-годишно момиче на пешеходна пътека - 1 година и 8 месеца затвор - какво е това. Аз се страхувам децата ми да са вън от къщи когато такива като нея са на свобода - безнаказани убийци по пътищата, а този мишок от статията не може да е по-опасен от тях... Отново случка, напомняща ни че живеем в абсурдни условия и сме достатъчно овчедушни да го позволяваме.... После - нямало да има партизани и терористи - ми ще има, по кви ли не причини...