Last news in Fakti

3 Юли, 2018 19:20 1 686 4

Съдят мъж, заклал друг със сабя преди 4 години

  • пульо-
  • сабя-
  • петрич

Обвиняемият Пульо от циганската махала в Петрич е участвал в масово сбиване

Съдят мъж, заклал друг със сабя преди 4 години - 1

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Б. К. - Пульо за извършено от него убийство преди 4 г.

Обвиняемият, известен с прякора Пульо, живял заедно със семейството си в къща в циганската "Шекер махала" в Петрич. В непосредствена близост до тях се намирал изкупвателен пункт за отпадъци от черни и цветни метали.

На 31 май 2014 г. децата на съседите му играели с топка на улицата, като по случайност тя попаднала в двора на къщата на Пульо. Той започнал да псува децата, което на свой ред предизвикало словесен спор с майката на едно от момчетата. В него се включили и други техни роднини. Те се държали агресивно и нападателно, започнали да хвърлят бутилки и камъни към къщата на Б. К. Той се притеснил и уплашил от създалата се ситуация.

Последвало сбиване между участниците в конфликта. Обвиняемият успял да отбие няколко удара и да премине през портала на пункта, където се оказал изправен срещу С.М. Желязната врата се затворила след тях и те останали сами. Пульо държал в дясната си ръка парче от дървена дръжка на вила, а в лявата – сабя. Той започнал да бие физически по-слабия М., който го призовавал да престане. Обвиняемият замахнал и му нанесъл удар с дръжката в лявата част на лицето и още няколко в областта на главата. След това пострадалият паднал на земята и останал да лежи без видими признаци на живот.

След тези действия обвиняемият отишъл в районното полицейско управление и разказал за случая, като заявил, че може да е убил С.М.

Въпреки оказаната лекарска помощ, на 10 юни пострадалият е починал. От заключението на съдебно-медицинската експертиза се установява, че в резултат на нанесените удари в главата на мъжа при инцидента се е стигнало до многофрагментно счупване с разместване на костните фрагменти, довело до разхерметизиране на черепната кутия. Това създало обективна възможност за развитие на менингит, станал непосредствена причина за смъртта на С. М.

Предстои делото да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 борец с апартейда

    14 3 Отговор
    И защо бе, циганите само с инициали и без снимки, а българите със снимки анфас, профил, тил, в едър план, трите имена, ЕГН, адрес, телефон, биография, интервю с родители, съседи и колеги... и със значително по-тежки присъди, при едни и същи престъпления.
  • 3 Премиер

    7 2 Отговор
    Електората си е електорат.Те имат повече права.Тъпия пожарникар си ги обича
  • 4 Меркел баба

    2 0 Отговор
    Представители на лилав етнос имат само празна черепна кутия. Няма менингит в празна кутия.