Last news in Fakti

17 Февруари, 2012 12:30 3 537 1

Двама отвлечени и бити. Единият дължал пари

  • бити-
  • сливен-
  • отвлечени и бити-
  • финансови неуредици

Трима мъже са задържани за 72 часа в ареста на Сливен, след като отвлекли и пребили други двама. Става въпрос за неуредени финансови отношения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според данните, събрани до този момент, на 14 февруари към 20,45 часа те спрели с лек автомобил „Мерцедес” пред заведение в с. Кортен и насила качили в колата двама 31-годишни мъже – единия от Нова Загора, другия от с. Ценино. После потеглили към града. По пътя спирали и периодично нападали и били жертвите си.

За пореден път спрели в района на жп кантон северозападно от с. Богданово. Съборили на земята единия от мъжете, след като го били и го оставили по бельо, завързали глезените му с теглича на колата и го спуснали по стръмен скат встрани от пътя, после потеглили с другия към селото. Изоставеният успял да се освободи и побягнал по леда. Близо до селския водоем бил забелязан от местни хора, които веднага сигнализирали на тел. 112 за безпомощното му състояние.

В хода на проведените оперативни действия по сигнала от спешния телефон, криминалистите стигнали до информация, че потърпевшият имал неуредени сметки със единия мъж. Започнали работа по тази версия и попаднали в следите на единия от извършителите – близък познат на инициатора.

Установено било, че той изпълнявал ролята на шофьор в замисленото отвличане и сплашване. При претърсването на автомобила, разследващите открити мобилния телефон, дрехи и вещи на жертвата. Станало ясно, че малко по-късно похитителите оставили другия мъж в дома му в с. Ценино, след като го били и постигнали уговорката, че няма да се обади в полицията и да разкаже видяното. Така час по-късно инициаторът и третият съучастник били издирени и задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nemo 84

    0 0 Отговор
    abe baia splashvane e bilo ama taka e shtom stava vapros za pari