17 Юли, 2018 18:01 3 771 21

Изверг върза устата на куче, сложи го в чувал и го преби с желязо и камъни

  • куче-
  • побой-
  • чувал

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена жестокост към домашно куче. Това съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Обвиняемият А. Караминков и свидетелят Д. били в приятелски отношения. Обвиняемият знаел, че Д. притежавал и полагал грижи за куче- чернокафяво на цвят, от мъжки пол, което по данни на собственика го било ухапало по крака и дясната ръка.

Караминков решил да откара кучето далеч от дома на Д. и да му причини телесни увреждания.

На 04.07.2017 г., около 14.00 часа, той отишъл със собствения си автомобил до дома на Д., качил кучето в превозното средство и го откарал в ж.к. „Връбница 1“ в гр. София.

След като го свалил от автомобила в тревната площ между блок 509 на ж.к. „Връбница 1“ и гробищен парк „Бакърена фабрика“, обвиняемият завързал устата на кучето с хартиено тиксо, сложил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в областта на главата и стоварил голям камък върху главата на кучето.

Вследствие на нанесените от него удари на кучето била причинена тежка фрактура в областта на черепа, оток и кръвонасядания в областта на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса- енуклеация /отстраняване на очната ябълка/. След нанасянето на ударите, обвиняемият преместил завързаното с тиксо куче, заедно с чувала, навътре в тревните площи между блок 509 и гробищен парк „Бакърена фабрика“, и го изоставил там, след което се отдалечил от местопрестъплението.

Действията му обаче не останали незабелязани и свидетел-очевидец незабавно сигнализирал на тел. 112.

По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

В хода на разследването, на Караминков е повдигнато обвинение.

На 17.07.2018 г. делото е внесено в съда, ведно с изготвен обвинителен акт срещу Караминков за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТъпСъм

    32 6 Отговор
    Публичен линч за тоя безмозъчен
  • 2 гост

    14 21 Отговор
    Какъв късмет. Не стига, че ухапан ами го и съдят сега :) Левак
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    25 5 Отговор
    Дано получи същата "поличба".
  • 5 Morgoth

    9 24 Отговор
    Куче което хапе трябва да бъде убито, но не по този начин.
  • 6 смях

    5 2 Отговор
    Абе, дзурналя, защо пишете, че кучето е мъжко, без да сте го питали от кой пол е. Не сте го питали, също така, какъв цвят има. Отвсякъде сте в нарушение. Иначе, похвала за полицията. Тя хваща всички престъпници и ги наказва строго. Никой не е избягал от нашето строго правосъдие:)
  • 7 777

    31 0 Отговор
    Най голямото животно е ЧОВЕКА!!!

    Ако го докопам тоя,и аз ще го млатя по същия начин и ще го затрия тоя лъжлив изедник!!!!НЕЩАСТНО Говедо,изверг,за такива СМЪРТ по същия начин????

    Коментиран от #10

  • 8 Иванов

    25 0 Отговор
    Хората не могат да приемат, че така както се отнасят към по- слабите и животните, така се отнасят към тях и Ангелите. Тук и кучето има вина, но човешката постъпка е чиста зверщина. Не бива така!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Берк Али

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Много ми хареса коментара
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Принцеса

    14 4 Отговор
    Ще го режа парче по парче. Уродлив комплексен.
  • 12 Алооо за човек не давате такава инфо

    4 13 Отговор
    Искефиме подробното описание на наряняванията на помяра ....смех смех
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Възмездие

    15 1 Отговор
    Да се накаже подобаващо и ефективно .Нека да усети физическата болка на кучето върху собственото си тяло.Понеже и той се е провинил,логично е да яде бой,както той самият обича да наказва.
  • 15 Банскалия

    6 12 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Това е престъпление. Нямаш право да убиваш кучета. Кучето е най добрия приятел на човека. Може да те ухапе, да те ръфа, да те прати в болница, да те прати в гробищата ако му хрумне, но ние като най висши същества сме длъжни да гледаме отвисоко на тези дребни проблеми. Даже сме длъжни да им създаваме условия за по добро хапане и ръфане. Пък и това са част от нашите общочовешки и даже общо европейски ценности.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Джули

    13 0 Отговор
    Толкова злоба и омраза ни е завзела.Не остана грам милост.Как е възможна такава жестокост?Как дори е възможна мисълта да я сториш?
  • 18 Мария

    13 1 Отговор
    ЩОМ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ИЗПИТА УДОВОЛСТВИЕ ОТ ГАВРАТА С ЕДНО ВЪРЗАНО И БЕЗПОМОЩНО ЖИВОТНО,БИ МОГЪЛ СПОКОИНО ДА ГО ПРИЧИНИ И НА ЧОВЕК.ТАЗИ ИЗМЕТ Е САДИСТ.
  • 19 Варна 2

    7 0 Отговор
    Сега е постъпил така утре ще пребие и човек
  • 20 С.в.

    3 1 Отговор
    Вече съм съвсем потресена от човешката уродливост. Ако малко,само 10% се не начехме на любовта,преданоста , и интелигентноста на животните,светът, в частност България щеше да е 100 г.напред в развитието си. А тези които се гаврят и нараняват животни да не забравят че всяко престъпление се наказва по закон и съдба. Всички имате близки,деца и роднини. Не забравяйте че точно те са потърпевши от човешките деяния. И за сведение на "умниците" с великите коментари; няма животно,а още по малко куче което да хапе без причина. Това се отнася за всички животни. Само хората са способни натакъв съдизъм. Е тя природата и съдбата си знаят работата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.