Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 14:46 2 347 5

Хванаха с дрога Пъпеша и Шапето

  • наркопласьори-
  • наркотици-
  • дилъри-
  • дрога-
  • дружба
Хванаха с дрога Пъпеша и Шапето - 1
Снимка: БГНЕС

При спецакция в столичния ж.к. ”Дружба” са задържани двама наркопласьори. От жилищата им са иззети пликове с дрога и два газови пистолета, съобщиха от МВР.

До реализацията се стигнало, след като преди две седмици криминалисти от звено „Наркотици” при Осмо РУП получили информация за 24-годишен младеж с прякор Пъпеша, който пласирал дрога в квартала. Специализираната полицейска операция стартирала вчера около обяд и продължила повече от десет часа.

Снощи близо до пазара в ж.к. „Дружба 2” бил заловен Пъпеша. При обиск в якето му били открити пет топчета канабис. Последвало претърсване на жилището му в ж.к. „Дружба 2”. Там в кухнята служителите се натъкнали на топче марихуана и опаковка от компактдиск със следи от прахообразно вещество, най-вероятно амфетамин. Полицаите претърсили и мазето на задържания, откъдето бил иззет найлонов плик с канабис. В хода на акцията бил задържан и съучастникът му – също 24-годишен с прякор Шапето. При претърсване на апартамента му полицаите иззели два газови пистолета. Мъжът успял да изхвърли през терасата и найлонов плик с марихуана и канабис.

Пъпеша е известен на полицията за притежание на наркотици. Срещу него в Осмо РУП се води досъдебно производство за притежание на наркотици от 2011 г. Съучастникът му също е криминално проявен – известен е за шофиране след употреба на алкохол и хулиганство. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Назначени са експертизи за уточняване на количеството на иззетата дрога. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийската градска прокуратура.

Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    До звено борба с "НАРКОТИЦИТЕ":браво момчета,АЗ също преди
    вас се борех с проблемите на времето.Не забравяте ,че ние минахме
    по тази бойна линия!Няма бивш полицай!!Ще ВИ помагаме до край!
  • 2 Гесрги Георгиев

    0 0 Отговор
    bravo samo taka
  • 3 Гесрги Георгиев

    0 0 Отговор
    bravo samo taka
  • 4 stolichanin

    0 0 Отговор
    писна ми от такива подлизурковци като господин иракли, и запомни БИВШИЯТ ПОЛИЦАЙ СТАВА ЗА ЕГИДА
  • 5 Георги

    0 0 Отговор
    Само си създавате работа и трудности... Легализирайте я, както правят в по-развитите страни, предимствата на марихуаната за здравето са неоспорими. А да не говорим за данъците и таксите, които държавата ще получава при една такава легализация. Разрешавайте алкохола, който води до такива поражения и до смъртни случаи, разрешавайте цигарите, които тровят пушачи и непушачи. Браво :)