Last news in Fakti

26 Юли, 2018 09:09 6 699 14

Нападнаха резиденцията на д-р Невен Енчев

  • д-р невен енчев-
  • нападение-
  • къща-
  • резиденция

Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев. Инцидентът е станал около 2,30 ч, съобщават съседи. Те твърдят, че са били събудени от много силен шум, пише Марица бг.

В Резиденцията на Алхимика е ситуирано седалището на Израелско-българския институт /б.а. - Ха Мусад Израели Булгари/, а камерата е поставена по искане на полицията в Пловдив и се намира на основния път и отклонението към резиденцията.

Благодарение на нея са разкрити няколко грабежа в района.

Доц. Енчев е подал жалба до полицията, която веднага започна разследване и повече от час разследващи правиха огледи на място и разговаряха със свидетели. Камерата и записите са иззети от органите на реда. Тя обаче е ударена отзад и е много вероятно лицата на извършителите да не се виждат, смятат полицаи. Дошлите на място направиха оглед и на един от автомобилите на пловдивския предприемач, тъй като предните гуми бяха спаднали. Копия от записите са изпратени в Израелското посолство, откъдето също се вълнуват какво се е случило.

Пловдивският предприемач видял пораженията на сутринта. „Искрено се надявам, че атаката не е насочена срещу Израелско-българския институт, макар че медиите отлично знаят какъв скандал се разгоря около 30 май тази година, когато в присъствието на Симеон Втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската областна управа по моя инициатива беше открита изложба за Спасяването на българските евреи. Намесени бяха американците, Лигата срещу поругаването, дружество „Шалом“. Много бих искал да мисля, че по-скоро отново иде реч за междусъседската война, която отдавна се води срещу мен и семейството ми и донякъде стана причина за изнасянето ми в Германия“, коментира доц. Енчев.

Добронамерени съседи останаха изумени, че нападението може да е дело на завистливи комшии, тъй като в резиденцията много отдавна не е имало никакви събития – тематични вечери, сватби, дори приятелски срещи, и оттам не се чува шум.

Това нападение срещу охранителната камера на Израелско-българския институт в с. Белащица е първото, но билбордът е накъсван още 2 пъти за период от 2 години назад.

Все още не може да кажем какви точно са причините за инцидента, защото в момента разследваме станалото и изясняваме обстоятелствата, но се надяваме много скоро да имаме отговор кой и защо е посегнал на охранителната камера и билборда, отговориха дошлите на място полицаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ахаха

    35 2 Отговор
    Може да е недоволна клиентка от калпавите силикони. Но най - вероятно са евреи, търсещи медиен шум и още права
  • 3 Алкохимика Вон Вартбург

    28 3 Отговор
    Тези двама братя рунгели както е тръгнало скоро ще се самообявят за кралски наследници със синьо пембяна кръв във вените

    Коментиран от #12

  • 4 Новобранец

    28 2 Отговор
    Уникално, брутално и жестоко нападение извършено с особенна дързост и цинизъм! хахахаха
  • 5 SAAB

    35 3 Отговор
    Този е доцент , колкото пожарникаря е генерал !
    Няма един пациент излекуван............:)
    Народа е казал : ... като знам какъв инженер съм .....как да отида на доктор ! :)

    Коментиран от #10

  • 6 Емил

    31 2 Отговор
    Сега разбрах защо така се издига този доктор! Той бил еврейска подлога!

    Коментиран от #8

  • 7 Коста

    11 0 Отговор
    Ами то цяло село бе пропищяло от неговите оргии, та след като услужливата полиция не можа да го озапти, хората са решили сами да се оправят. Колкото до еврейския институт, това според мен са глупости на търкалета, на дали има някаква връзка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шикългрубер

    10 2 Отговор
    Ха ха тоя се изнесъл в Германия, нали си чифутски лизач що не се изнесе в Израел ??.
  • 10 Като знам какъв SAAB

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "SAAB":

    съм, как да си призная, че не ставам и за "Трабант". Много боклуци!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гощо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алкохимика Вон Вартбург":

    Аааааааааа Евгени Минчев ги изпревари.Той се обяви за лорд и каза,че е аристократ вече.
  • 13 LEGIONARIVS

    3 0 Отговор
    дали ако на някой друг му бяха чупили камерата и нарязали билборда така щеше да се задейства полицията?
  • 14 цоле

    1 0 Отговор
    патриоти в действие ?