22 Февруари, 2012 14:44 2 866 1

Три антидрога акции в София

  • мвр-
  • дрога-
  • наркотици-
  • марихуана
Три антидрога акции в София - 1
Снимка: МВР

Три успешни операции срещу наркоразпространението в София бяха проведени от служителите на Първо, Трето и Девето районни управления. Домашна минилаборатория за марихуана, наркопласьорка и непълнолетен дилър на дрога са разкрити при операциите, съобщават от пресцентъра на МВР.

Мининарколаборатория за отглеждане на канабис в сервизно помещение на жилищен блок разкриха криминалисти от Първо районно управление. Иззетото количество марихуана е над 100 грама. За 72 часа е задържан 31-годишен софиянец.

Преди три дни антимафиоти получили сигнал, че във входа на жилищен блок в кв. „Гео Милев” се носи миризма на марихуана. След сигнала на място са изпратени криминалисти и униформени. Те установили заключено сервизно помещение, ползвано от 31-годишен мъж от същата кооперация, който бързо се скрил в апартамента си.

При неотложните действия вратата на помещението е взломена в присъствието на домоуправителя и съседи. Проверяващите заварили добре оборудвана малка лаборатория за отглеждане на канабис в изкуствени условия – с кварцови лампи, таймери и други приспособления.

В помещението са открити осем саксии, а до тях - наскоро отрязани стръкове марихуана, наредени върху вестници, за да се сушат. Оборудването и наркотикът са иззети, а мъжът – задържан в местното районно управление за 72 часа. Експертизата установила иззетото количество марихуана - над 100 грама. По случая се води досъдебно производство по чл. 354А от НК. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура, разследващият екип продължава работата по случая.

Наркопласьорка разкриха полицаи от Трето районно управление при специализирана полицейска операция в махала „Татарли”. 28-годишната жена е задържана, докато пласирала дрога пред дома си. От известно време криминалисти наблюдавали заниманията на комбинативната дама, която няколко пъти се измъквала от критични ситуации. В понеделник вечерта към дома й се запътил криминално проявени и зависим от наркотици клиент. Служителите на реда го проследили и когато пласьорката му подала пакетчето с дрога, двамата били задържани. В суматохата, на земята изпаднали две пакетчета с марихуана и амфетамин, а дилърката успяла да глътне няколко дози.

Наркопласьорката е транспортирана в токсикологията на ИСМП „Пирогов”. Там станало ясно, че е погълнала две топчета амфетамин. Купувачът е разпитан пред съдия в качеството на свидетел и освободен.

Криминалисти от Девето районно управление задържаха за пореден път 17-годишен за разпространение на дрога. При обиск в дома му служителите на реда иззели 16 полиетиленови топчета марихуана, дъска и огледало за стриване на дрога. Непълнолетният е задържан при полицейска акция в понеделник пред блока, в който живее. По време на обиска от него изпаднало полиетиленово пликче с марихуана.

В условията на неотложност апартаментът му е претърсен, там служителите се натъкнали на 16 топчета марихуана и две сгъвки амфетамин и канабис, скрити в шкафчета в различни помещения. Иззетото количество дрога е над 34 грама канабис и грам амфетамин, установила експертизата в столичната дирекция. Момчето е задържано в полицията за 24 часа, а материалите по случая – докладвани на Софийска градска прокуратура.

Непълнолетният е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 354А с наложена мярка за неотклонение „надзор от инспектор от Детска педагогическа стая”. 17-годишният е известен за разпространение на наркотици, само през миналата година два пъти е задържан в Девето районно управление. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марихуана

    0 0 Отговор
    Пак много шум за нищо. Дребни и смешни рибочета, а истинските едроваци май някой много ревностно ги пази. Тези смешни шанаджийчета са заловени от екипи от поне по 10 полицая, след това ще работят още толкова държавни служителя по досъдебното и после и съдебното производство и накрая резултата е хванати наркотици за 1000лв. , а разходи 100 000 лв.! Не е ли по-добре да се легализира леката дрога, която спокойно може да се сравнява с някои лекарства, алкохол, цигари и други зависимости или мании, като по този начин ще влезнат големи суми в държавната хазна и ще се спре безсмисленото и много скъпо хващане на ползватели. Също да се легализира проституцията, а не каките да плащат на куките да ги пазят.