Last news in Fakti

7 Август, 2018 20:08 7 219 9

Нов начин за кражба на автомобил: С помощта на лист А4

  • кражба-
  • автомобил

В последно време започнаха да се появяват все нови и нови разкази за опити за кражба на автомобил с помощта на бял лист хартия. Тази уловка бе използвана от мошениците още преди десетина години, преди шофьорите да станат по-внимателни. В резултат измамата изгуби актуалност. Сега този начин отново бе изваден от нафталина.

Мошениците действат по следния начин: собственикът се качва в автомобила на паркинга и забелязва, че на задното му стъкло нещо е прикрепено и му пречи да вижда. Предполагайки, че това е някакъв флайър, недоволният водач изскача от колата, за да махне листа, а междувременно джамбазът точно това чака - веднага, след като собственикът се приближава до задния капак, за да махне листа, крадецът скача в отключената кола и отпрашва в неизвестна посока. Тук се разчита на ефекта на изненадата, затова този приом се практикува както и на паркинги, така и на светофари, пише Блиц.

Впрочем, това е само един от вариантите за кражба на кола с лист. Има също и такъв, при който празна консерва се закача за задната броня, или момче на светофар, което плюе в салона на колата. Основната задача на джамбазите е да отвлекат вниманието на шофьора и да го изкарат от автомобила, като си забрави ключовете на таблото.

Затова, ако забележите на задното си стъкло нещо подозрително, не бързайте да напускате автомобила си. По-добре се отдалечете на безопасно място и тогава проверете какво точно виси на задното ви стъкло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдещ

    26 1 Отговор
    А добре...благодаря за информацията.
  • 2 Джамбаза

    12 6 Отговор
    Уууу Не ВЪ И СРАМ !!!
    Хората така ХЛЯБА СИ ВАДЯТ !!!!
    сИга КАКВО ???
  • 3 Ефтини сензации

    26 1 Отговор
    Помня преди години един такъв беше налетял на правилните хора, имаше и снимки по вестниците след като го бяха ошамарили. Сигурно и сам не е могъл да се познае на снимките. 😃😃😃😃😃😃😄
    Та ако скоро се чуе, че докторите от Пирогов вадили консервена кутия от задника на автомобилен крадец няма да се учудя.
  • 4 Пълни

    10 2 Отговор
    Глупости . Дано поне ви плащат за такива простотии
  • 5 Ицо

    20 0 Отговор
    Не знам защо, но мисля , че скоро четох в същия сайт, същата новина.... странно.

    Коментиран от #6

  • 6 Miusuka Madoto

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ицо":

    Не се лъжеш брат, тука само притоплят стари манджи, или copy-paste от другите сайтове. Тотална некадърност и безпътица - и аз се чудя какво правя тук..поне яко се смея с коментарите иначе да съм се баннал сам тук!
  • 7 Берк Али

    7 0 Отговор
    СЪЩАТА НОВИНА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ЗАЩО СЕ ПОВТАРЯТЕ

    Коментиран от #8

  • 8 Курнелия Нинова

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Берк Али":

    Марийка пак се е напушила (затова е с тъмни очила на снимката - да не се види как е направила окото) и понеже тва удря в късата памет, е забравила, че в Понеделник е изходила същата статия.
  • 9 Софиянеца

    20 0 Отговор
    Ще ви разкажа днес какво се случи в столичния кв.Свобода в 9 часа намерих комшийката от ет .6 умряла в асансьора с др.комшия извикахме екип на бърза помощ на адреса междувременно се обадих на 112 да пратят и полиция линейката пристигна първа към 9.25ч.сутринта патрулка 1 към 9.40 ч. патрулка 2 към 10.00 ч.медиците казаха на полицаите че жената е умряла от инфаркт и не повикаха оперативна група! Сега става интересното патрул 2 поидкаха ракъвици на докторите доктора им каза че не им трябват единия полицай им каза ,,дай да има" доктора им даде няколко чифта ръкавици междувременно полицаите ме питаха с кой живее бабата казах им сама че синът и дъщерята идват рядко след това докато седяхме на пейката с паърул 1 патрул 2 влезе във входа с ръкавици на ръцете на бабата документите бяха в джобаи и докторите бяха извадили вече личната карта ! Та патрул 2 влиза във входа с ръкавиците и се бави около 30 мин.аз влизам във входа а тях ги нсма при трупа питсм патрул 1 къде са колегите им а те ми казват ,,тука тука" след около 5 мин.се появяват от входа патрул 2 и патрул 1 който седеше с мен си тръгна. Логиката е че милиционерчетата се качиха и изтарашиха на бабата апартамента с ръкавичките е това е БГ.полицията от РПУ 2 гр.София !!!