16 Август, 2018 20:28 5 441 10

Автоджамбази бягат на полицията, влачиха ченге с джипа си

  • автоджамбази-
  • гонка-
  • полиция

МВР залови трима криминално проявени мъже - на 42, 38 и 32 години след близо два месеца издирване.

През месец юни, по време на спецоперация служителите на реда забелязали мъжете да се придвижват към вилна зона "Малинова долина" със Saab 9-3 със софийска регистрация и Range Rover Sport с чуждестранна регистрация.

Полицаите проследили автомобилите и видели, че тримата сменили регистрационните номера на джипа. Затова и веднага пристъпили към задържането им.

Единият от извършителите обаче се качил на ровъра и потеглил с висока скорост, удряйки челно служебен полицейски автомобил. Въпреки опита да бъде спрян водачът увеличил скоростта и продължил по черен път, влачейки полицейски служител в продължение на 15-20 метра.

След като разбил железен портал на строителен обект, изоставил колата и хукнал към близката гора. И другите двама крадци побягнали към близката гориста местност и се укрили тогава. Установено е, че автомобилът с чуждестранна регистрация е откраднат от паркинг пред столичен хотел на бул. "Цариградско шосе".

Полицаите иззели много вещи, доказващи престъпната дейност на тримата мъже. Днес МВР съобщава, че бандитите са задържани за 72 часа и са обвинени за извършено престъпление по чл. 346 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 US police

    47 2 Отговор
    На месооооо !
  • 2 Да така е!

    60 2 Отговор
    Хората се трудят да живеят по добре, но един ден идва един низък, сополив,мърльо и му отмъква имуществото. Аз съм убеден че този мърльо трябва да заработи стойността на това имущество затвора и да върне неговата стойност на притежателя и да му се извини за създаденото неудобство!

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 kkk

    25 3 Отговор
    Смятайте колко са сигурни в чадъра си... Влачиш полицаи, стреляш, биеш и не ти пука грам. Но когато стане въпрос за някакви пишлегари с 2 грама трева - бой, арести, снимки по вестници, присъди... И какво излиза, че ние плащаме данъци, за да поддържа МВР цената на наркотиците висока.

    Коментиран от #9

  • 5 ккк

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да така е!":

    Прав сте! Докато не се изясни кой как се издържа ще е така. Когато ние се прибираме от работа, все едно сме роби, те стават и отиват по кафетата да се лигавят... От къде пари? От къде доходи?
  • 6 OMBRE

    12 0 Отговор
    A и не са от факултета за да обвиняваме само ромите за кражби. Наши са , харесва ни или не , утре ще бъда някой друг. Вкарайте ги вътре или ги пращайте в дубай , а в италя ги гърмят направо
  • 7 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    В социалистическата НРБ имаше хора с повечко пари / най-често изкарани с робски труд в пясъците на Либия или в снеговете на КомиАССР/ и всяка година правеха вноска за Жигули /Лада/. Като почнаха след десетина години да им излиза реда, купуваха си за бруто-7200 лева всяка година автомобил и го продаваха на" нетърпеливци" за около 10-12 хилядарки. Това са АВТОДЖАМБАЗИ - по смисълът на тази дума!!!! Те препродаваха автомобили, а не коне. И естествено, че при продажбата се пазаряха много - това също по смисълът на думата ДЖАМБАЗ/ИН/. Хубаво са назовани тези "криминално проявени мъже" - крадци, престъпници и бандити в текстта на написаното. Защо със завидна упоритост в заглавието са назовани "автоджамбази" ? Вярно е, че в джабмазлъка има нещо не съвсем редно и почтено, но по-смисъла на капиталистическия закон няма престъпление. Санким : в заглавието са честни и почтени мъже , но в текстта са окачествени като престъпници ! Уточнете се бе хора! Има и речници - запознайте се със смисълът на думите !! Уж сте интелегентни хора........
  • 8 !!!

    5 0 Отговор
    както в циганската махала се знае от 100 години, че продават дрога, така се знае и за взички банди, дилъри, лихвари, мутри във всеки един град и квартал. Лошото е, че тези хора си правят каквото искат и остават безнаказани! ЗАЩО ОБАЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ПРАВИ НИЩИЧКО ДА ВКАРА ЗА ДЪЛГО В ЗАТВОРА. При добра политическа воля е необходим не повече от месец и всичките ще се озоват където им е място - в затвора и за дълго!!!!
  • 9 Бой до дупка

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "kkk":

    Такъв закон са приели.Писани са под влияние НПО адвокати и други дето правят една проста работа сложна.Направете справка навремето за кражба на кола колко се е лежало и сега колко.Сега знае че дори и от затвора пак ще изкара пари от де че нямал течаща вода или че му е тъмноВ Румъния нямат кражби щото стрелят на месо ако го хванат в колата.

    Коментиран от #10

  • 10 kkk

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бой до дупка":

    Аз не съм фен на оправданията с НПО. Тук си говорим за големи схеми от години. Няма как да крадеш коли и да нямаш гръб, това не е консерва боб. Докато не стане някой фал, като тези на запад с атентатори с коли, така ще е. После ще се сетят и след два дена пак същото. Реално в БГ има точно 5-6 групи крадци, но вие бихте ли платили за каско с клауза за кражба, ако ги хванат тези измекяри. Надявам се, че се сещате на къде бия...