4 Септември, 2018 16:59 10 972 6

Нарушител източи язовир в Димитровградско, загроби 15 тона риба

  • язовир-
  • димитровград-
  • прогрес-
  • риба-
  • източване

Водоемът "Прогрес" е бил изпразнен до дъно преди дни

Нарушител източи язовир в Димитровградско, загроби 15 тона риба - 1
Илюстративна снимка

Над 15 тона умряла риба са били събрани и загробени според законовите изисквания след неправомерното източване на язовир в община Димитровград, съобщиха от общинския пресцентър. Водоемът "Прогрес" с площ 311 декара е бил изпразнен до дъно преди няколко дни от неизвестен извършител.

Изкуственото езеро между селата Горски извор, Ябълково и Добрич е било под аренда, но договорът с наемателя е бил прекратен поради неплащане на вноските. Сигнал от любители - риболовци е бил подаден и в ИАРА. От клона на Агенцията в Хасково уточниха, че при проверката на място инспекторите са съставили акт на мъж, който е бил успял да събере към 100 килограма риба.

От община Димитровград казаха още, че по случая се води полицейско разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайГеле

    106 1 Отговор
    Тъпаци какъв акт бе, помогнете на човека да събере рибата да не отиде напразно и даже викнете всички наоколо да си вземат. Защото после като остане всичката тая мърша в язовира последствията ще са по-лоши. Защо толкова прост народ бе еййй!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Брадвата

    45 1 Отговор
    хаха ха.. "неизвестен" извършител, който не си бил плащал наема на язовира, и му го били взели.. малко са ни стълбовете? Или въжето не стига за бесилки?
  • 3 гост

    65 2 Отговор

    До коментар #1 от "БайГеле":

    Да де, общинарите съставят акт вместо да съберат рибата, да я измият, замръзят и да я раздадат на социалнослаби хорица, по селата, баби и дядовци, които риба не са виждали от години. Простотия.
  • 4 Тост

    31 11 Отговор

    До коментар #1 от "БайГеле":

    А кой ще гарантира, че тая риба не е отровена преди източването?Ти ще дадеш ли на детето си намерена вече умряла риба?Правилното беше да се изчака една седмица и да се раздаде в циганските махали!

    Коментиран от #6

  • 5 арендатори в повече

    26 1 Отговор
    "Неиьвестният" извършител явно е известен, но на никий от държавните органи явно не му се занимава ?
  • 6 Gencho

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тост":

    Ако участваш в изборите ще гласувам за теб