Last news in Fakti

13 Септември, 2018 12:35 1 691 6

Запалиха колата на шефа на Районния съд във Враца

  • кола-
  • съд-
  • враца-
  • васил ганов

Автомобилът на председателя на Районния съд във Враца Васил Ганов е бил запален тази нощ, съобщават местни медии. Официално от Областната дирекция на МВР и от съда не потвърждават, че това е автомобилът на съдията.

От полицията потвърждават за случай на палеж на автомобил. Сигналът за това е подаден снощи в 03.09 ч. на тел.112. Свидетел на пожара е сигнализирал, че е видял да гори лек автомобил BMW 530, паркиран на неохраняем паркинг в града.

От огъня е изгоряла цялата предна част на автомобила. Купето е опушено и обгоряло купето. От огъня е засегнат и паркираният в близост лек автомобил Kia.

По случая в РУ - Враца е образувано досъдебно производство.

Пред OFFNews говорителят на полицията във Враца каза, че не може да потвърди чий е автомобилът. От пресцентъра на Районния съд казаха, че са запознати със случая, но не знаят дали колата наистина е на председателя Васил Ганов, който бил в отпуск.

По-късно съдията заяви, цитиран от в. "24 часа", че очаква наказания по случая.

„Очаквам от полицията да си свърши работата и да намери извършителите на това нагло престъпление. Нямам подозрения за евентуалните отмъстители и не съм получавал заплахи. Колата ми има застраховка каско и се надявам застрахователят да поеме част от нанесените щети", е заявил Ганов.

Името на Ганов се появи в медиите през 2009 година, когато стана ясно, че е бил заловен да шофира след употреба на алкохол. За да потули случая обаче, съдията се обърнал към ръководен кадър в МВР и така проверката на пътния полицай била осуетена. Малко по-късно по същият повод той поръчал побоя над журналисти от града, заради което му бяха повдигнати обвинения.

Според появилата се тогава информация от Националната следствена служба е изтекла информация, че магистратът е бил подслушван със специални разузнавателни средства, които го уличават във връзки с криминални лица. Обвинението срещу Ганов се поддържа и от признанията на защитен свидетел, който е получил мократа поръчка. След публикации в медиите ВСС се самосезира за поведението на магистрата и започна дисциплинарна проверка срещу него.

По случая в Националното следствие бяха разпитани кореспондентките на в. "Труд" и в. "Стандарт" във Враца Теменужка Йоцова и Райна Тошева. Според информация на Комисията за борба с корупцията и професионална етика към Висшия съдебен съвет няма юридически пречки съдията да бъде преследван и съден за криминално деяние. За това дори нямало нужда да се сваля имунитетът на магистрата.

В края на 2009 г. Ганов е наказан от ВСС с намаляване на заплатата, с което съветът на практика признава деянието на съдията. Това не попречи по-късно той да бъде номиниран и назначен за председател на РС - Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    18 0 Отговор
    Каквото търсил - това е намерил! И този бандит е съдия?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СссереМ

    4 3 Отговор
    Виновните трябва да бъдат наказани,искам да ги хванат и той да е съдия по делото.
  • 4 Бриго Бичкията

    7 1 Отговор
    Може някой да го нарече злорадство, но аз се кефя.
  • 5 патриотъ

    11 0 Отговор
    Държавата на ББ-съдия с криминално досие,че и председател на районния съд във Враца!Това е нонсенс и може да стане само в България.За какъв шенген претендираме и се сърдим,че не ни приемат-те трябва да ни затворят границите и да не ни пускат навънка!
  • 6 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ами така ще е драги , защо си се за бърка с криминални лица , та ти си съдия , да си мислил като си вземал , те не прощават , а и що ти да не си си запалил колата ,, и да ти я изплатят ,