Last news in Fakti

17 Септември, 2018 14:20 2 248 6

Знаково дело за корупция в Добрич навлиза в решителна фаза

  • тузлата-
  • корупция-
  • динчер хаджиев
Знаково дело за корупция в Добрич навлиза в решителна фаза - 1
Тузлата Снимка: Shutterstock

Днес и утре в Окръжния съд в Добрич се очакват заключителните пледоарии по дело срещу трима подсъдими за престъпления по служба. Това са бившият областен управител, бившият директор на областна дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" и бившият началник на отдел в службата по кадастър в Добрич.

Те са обвинени в незаконната продажба на 9 недвижими имота в Добрич, Шабла и местността "Тузлата" в Балчик, съобщава БНР.

Според обвинителния акт деянията са извършени от края на 2006 г. до началото на 2008 година и са довели до неправомерно придобиване на имущество, собственост на държавата и на Специализирана болница за рехабилитация "Тузлата".

Прокуратурата твърди, че бившият областен управител Динчер Хаджиев е превишил властта и правата си, като е подписал 6 договора за продажба на земя, която била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик, от което са настъпили значителни вредни последици за лечебното заведение.

Обвинението твърди още, че подсъдимите са извършили нарушенията умишлено с цел да набавят облага за купувачите, която се изразявала в разликата между платената за имотите цена и действителната им пазарна стойност.

Заключителните пледоарии ще се проведат днес и утре в Добричкия окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все пак нещо уж се върши

    4 0 Отговор
    Дано не е на ешлеме и да спре. КАДАСТЪРА е вимето на държавата ! КАДАСТЪРА е цицката на живота.
  • 2 Анонимен

    8 0 Отговор
    Тия 2 мата са подсъдими от 2010 година, хич не се надявай те че ще ги осъдят
  • 3 Пешо

    8 0 Отговор
    Тъкмо се изумих, че аферите със суджука са стигнали до съда най-после, а то Специализираната цацаратура ги крие.
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Суджука, далаверите му са много ама и хората около него са много, така че , ако тръгнат да разследват, трябва да се върнат години назад и то много , бетон братче,
  • 5 Някой си там

    1 0 Отговор
    Живко -Суджука ще е в Затворническа Болница това е Сигурно.
  • 6 Пенка

    4 0 Отговор
    За Живко суджука не се притеснявайте той окръжния прокурор го пази там играта е друга далаверите са много дебели за милиони.