18 Септември, 2018 13:17 3 415 12

Дядо затвори в буркани 62 кг канабис

  • канабис-
  • четирци

Криминалисти ожънаха огромна нива с канабис в невестинското село Четирци през уикенда. До разкриването на нарколабораторията се стигнало след продължително наблюдение на къща в населеното място, която е собственост на 69-годишният столичанин Кирил Христов.

Мъжът в продължение на месеци наред грижливо отглеждал наркотика, който в последствие изсушавал и затварял в буркани, съобщава "Монитор".

„Нивата беше снабдена с модерна капкова система за напояване, така, че собственикът с натискането на едно копче да напоява цялата площ, засадена с канабис. Отглежданите растения в нея бяха със завидни размери, като някои достигаха до 300 см.“, обяви директорът на ОДМВР – Кюстендил, Елиан Стамболийски.

При последвалите процесуално-следствени действия в къщата на Кирил в Четирци са намерени буркани със суха листна маса. Общото тегло на наркотика е 61.500 кг.

„69-годишният мъж е съхранявал вече изсушената дрога в буркани така, че да може безпроблемно да я транспортира до столицата. Така все едно си прекарва касетките със зимнина. В спалнята на мъжа открихме 130 буркана, отделно от това имаше дрога и в бидон в мазето на дома“, обясниха криминалисти, участвали в акцията.

По техни думи от нивата с канабис са успели да ожънат и други 43 кг. зелена листна маса, което също е едно огромно количество. 69-годишният Кирил Христов е задържан за 72 часа в ареста на полицията в Кюстендил. В понеделник на него беше поискана и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, която най-вероятно ще се гледа във вторник по обяд.

„Няма как съда да не постанови постоянно задържане, тъй като Кирил е установен на място в имота. Отделно от това след последващо претърсване на адреса му в столицата е открит полиетиленов плик с три стъклени буркана с капачки, пълни със суха растителна маса, реагираща на канабис“, обявиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

По случая е започнато досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение, както и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсори правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веселяк

    23 0 Отговор
    Хайде на зимнината!
  • 2 хахахах

    18 0 Отговор
    Идва зима затварят се буркани всичко е нормално е кой с квото има хаха едни със свинско други с агнешко трети с канабис
  • 3 Шарлатанче

    11 0 Отговор
    Е това е. Ще има зимнина много години.

    Коментиран от #12

  • 4 дядо Грую от другото село

    7 1 Отговор
    Тоз дъртия пезевенг ме излъга пък бяхме ортаци на масура
  • 5 Bubbles

    9 0 Отговор
    Ееее сега из района ще има весели полицаи и весело районно!
  • 6 ванката

    10 0 Отговор
    оставете на човечеца зимнинката поне не ви ли стига че сте му ожънали нивата чак и зимнината му взехте сега цяла зима ще пушите на чужд гръб безсрамници такива!!!
  • 7 Реалист1

    4 0 Отговор
    Обраха на човечеца компотите. Кво ще прави зимата ако не влезе в затвора. На една пенсия не става, питайте ББ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    2 0 Отговор
    Не стига че се е постарал ами и без тях сега останал,
  • 10 ТъпаСиМного

    4 1 Отговор
    Наркотиците не се отглеждат а се синтезират , не знаеше ли?
  • 11 ТъпСъм

    2 0 Отговор
    МВР да цензурира журналисти е отвратително но журналист да цензурира друг журналист само заради огромно его е истинското падение
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.