21 Септември, 2018 08:08 9 486 23

Проверяват доходите на стотици собственици на луксозни коли по Северното Черноморие

  • кола-
  • мвр-
  • валери симеонов
Проверяват доходите на стотици собственици на луксозни коли по Северното Черноморие - 1
Снимка: МВР

В момента се проверяват доходите на 302-ма собственици и ползватели на луксозни автомобили по Северното Черноморие, съобщи по време на посещението си във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му проверките се извършват със съдействието на полицията. Очаква се резултатите да станат ясни до седмица – две. „И за мен ще бъде интересно да научим колко от автомобилите отговарят на приходите на собствениците", коментира вицепремиерът, цитиран от в. „Стандарт“.

След отчетна среща в Областна администрация за летен сезон 2018, той съобщи, че от звената на Националната агенция по приходите във Варна и Добрич имат повишени постъпления от ДДС спрямо периода от юни до август 2017 година. Симеонов отчете също, че по Северното Черноморие се отчита увеличение с 24 млн. лева на постъпленията от внесени осигуровки на заетите в туризма за трите месеца. Повишението от внесен данък върху доходите на физическите лица е с 8 млн. лева.

Въпреки дъждовното лято има ръст на оборотите с над 34 млн. лева само за Северното Черноморие, заяви Валери Симеонов след среща с представители на институции и туристическия бранш. Той определи сезона като успешен.

Симеонов заяви, че МВР отчита сериозно намаляване на нарушенията и престъпленията по време на туристическия сезон.

Според отчетите на МВР за летния сезон се отчита намаляване на грабежите и кражбите и повишаване на разкриваемостта с над 40% по постъпили сигнали за закононарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    30 4 Отговор
    от банички са
  • 2 Будалата

    49 4 Отговор
    Всичко е прах в очите.
  • 3 Мишо Бирата

    40 4 Отговор
    На Рапона спешно му трябват пари за предсрочни и "прослушва" едрите земевладелци ... И който не се отчете - ГОНЕНЕ ДО ДУПКА !!!
  • 4 Томов

    37 2 Отговор
    И като разбереш кой каква кола кара, ТА КАКВО ?? ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ТАКИВА МЕРКИ !! АЛ КАПОНЕ СА ГО ХВАНАЛИ ИМЕННО ЧРЕЗ ФИНАНСИТЕ А НЕ КАТО Е КРАЛ И УБИВАЛ НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО. НО ЗАТОВА, У НАС НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ !!

    Коментиран от #7

  • 5 Сиромаха

    13 5 Отговор
    Густо Майна ; ей сега Проверяващ Да Си !!
  • 6 Монтреал

    31 3 Отговор
    Типично за територията е че вместо да завършат това което са започнали (Очите, Бенчо, Ветко и коврата), службите отклоняват вниманието на овцете подгонвайки други, а тихомълком след време старите случаи се потулват. И така, димка след димка, а осъдени никога няма.
  • 7 Магарешки

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Томов":

    Има Воля Томов на Марешки , и тя Крадът , всички Крадът
  • 8 onq s konq

    9 6 Отговор
    Ас затва си ходим по южното та да си немам проблеми
  • 9 Чичо от село

    6 15 Отговор
    А защо само по северното черноморие? Трябва да се проверяват в цялата страна и то не само на луксозни коли, а на всички с автомобили с цена над 10 бона!
  • 10 не е нормално

    16 4 Отговор
    редно е всеки с автомобил над 100 000 лева, имот, яхта и т.н да бъде проверен - какво работи, как се осигурява, какви данъци е декларирал и внесъл - както е във всички бели държави !
    в германия някой ако си купи кола или друга скъпа вещ моментал го налитат данъчни и ако нещо не е наред иам конфискация и ЗАТВОР !
    а тук най бедната държава в ЕС - като застанеш на светофар - около теб има поне 2 коли за по над 100 хил!
    не е нормално и западняците го виждат и изпадат в шок, като дойдат тук !

    Коментиран от #15, #22

  • 11 Ryty

    14 1 Отговор
    Наближават избори, много работа се върши
  • 12 The TRAPPER

    16 0 Отговор
    Ок, Но защо само в северното ? Ами другите големи градове ? Що не се разходят в София след 23ч. по заведенията да видят какво има паркирано отвън ?
  • 13 Грую

    14 0 Отговор
    Защо никой не провери,защо скочиха цените на застраховката Гражданска отговорност? Правим евтин ПР на гърба на обикновения българин.Ще проверят всички,ще се окаже,че нарушения няма или че не са техни и само ги карати всичко си е по старо му.Еххх българинооо,сляп българинооо....

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Evogue

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "не е нормално":

    То навсякъде в "белите" държави направиш ли по-скъпа покупка веднага те налазват данъчни,А тук трябва някой да ги сезира..

    Коментиран от #16

  • 16 Академик Неделчев

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Evogue":

    Е тука имаме професор, с по 15 апартамента и неколко млн.влог от денонощна работа и банички
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Голям прос

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Грую":

    Не сме слепи, не сме организирани и нямаме пари за пищови.
  • 19 дедо

    4 0 Отговор
    "Пред нас са блеснали житата...."Всичко в държавата на мафията е цветя и рози........
  • 20 Боеееккоооо

    4 0 Отговор
    който кара хубава кола е престъпник-Боеко
  • 21 Колю

    4 0 Отговор
    Че те половината джипове и СУВ от моделите на Мерц , ягуар, ауди и БМВ са лизингови и на най-честни бизнисмени и менки. Кой си ги пише на негово име ? Трябва да е луд или да точи ДДС при това управление на страната и този отлив на инвестиции. Ми нали веднага ще се нахака в очите на някой ? Вижте им двойното счетоводство с трудови договори на 510 лв и тези на 4 часа. Хванете и фалшивите графици за работа и отпуски . Кво го грее експлоатирания каква кола кара шефа. Винаги ще е по-скъпа и е нормално. Но не е нормално човек от бюджетна сфера ,администрация ,полиция и подобни да се вози на личен автомобил над 20 хиляди. За справка - отидете на автопаркинг на който и да е съд в по-голям окръжен град и околните пресечки .
    А в държавните болници и пред данъчното. А пред изчислителните центрове и фирменни отделения. Общините когато има общински съвет. А около КАТ . Рибата си е вмирисана от главата та чак до въдицата на която е хваната. То щото когато обикаляха хеликоптери по разните му имения и видя обикновения човек някаква файда. И сега толкова ще видите. Какво като приходи от хваната контрабанда били с милиони- веднага увеличиха на бюджетните заплатите. А на останалите- зрелища и цирк и пак при феодалите на тръстиката. А за зрелищата ще си платите с по-скъпи данъци .Дий воле ,дий !
  • 22 736

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "не е нормално":

    Но не е твойта нали .
  • 23 незнайко

    0 0 Отговор
    И като научат какво ще направят ??? Това се казва ГОЛЯМА ОФАНЗИВА С МАЛКО РАБОТА !!! Ако конфискуват поне половината коли, тогава ще ги призная, че си вършат работата.