24 Септември, 2018 09:11 2 950 4

Пуснаха под гаранция обвинен в изнасилване на гъркиня

  • петър янев-
  • изнасилване

35-годишният благоевградчанин Петър Янев, който бе арестуван по обвинение, че изнасилил и блудствал с приятелката си гъркиня, бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв.

Мярката определи районният съдия Калина Иванова, която разгледа делото при закрити врати. Наблюдаващият прокурор Петър Мандичев е поискал „задържане под стража“ с мотива, че обвиняемият е осъждан, живее в чужбина и има опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Тезата на адвокат Красимир Дуков е била, че не е налице обосновано предположение, че подзащитният му е извършил престъпленията, в които го обвиняват. Всъщност приятелката му Мария С. дори не е подавала жалба срещу него.

Сигнал на телефон 112 е постъпил от съседи, които чули разправия в жилището на ул. „Христо Татарчев“ № 20. Когато полицаите пристигнали, установили пълен безпорядък, имало следи от кръв.

Мъжът и жената казали, че са се скарали и сбили. Те били отведени в 1-во РУП и там първоначално гъркинята заявила, че е изнасилена, но след това се отметнала и поискала да се прибере с приятеля си.

Двамата били пуснати да си ходят, а на другия ден полицаите отново посетили жилището, тогава Мария отново казала, че е насилвана. Петър живеел от много години в Солун заедно с майка си, а Мария имала интимна връзка с него от няколко месеца.

Двамата са наркозависими, а той твърди, че приятелката му го изнудвала да ѝ осигурява дрога и затова го накарала да дойдат в България. При полицейския оглед на жилището наркотици не са открити.

След анализ на доказателствата съдия Калина Иванова реши, че няма основания за налагане на най-тежките мерки, тъй като става въпрос за сексуални отношения между лица, живеещи на семейни начала, и определи Петър Янев да бъде освободен срещу гаранция от 5000 лв., които трябва да се внесат в 5-дневен срок.

Съдебното определение подлежи на незабавно изпълнение, но не е окончателно, тъй като може да се обжалва пред Окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да дс

    8 0 Отговор
    Много е тънка линията между доброволен секс и изнасилване.Познавам двама приятели които си изпатиха.Много вниюавайте с гъркини.кипърки,англичанки и рускини.Гъркините и кипърките обикновенно го правят от ревност а англичанките и рускините за пари.За нашите незнам
  • 2 Манаф

    5 0 Отговор
    Гръцки отпадък
  • 3 ЧНГ

    7 1 Отговор
    Щом са наркозависими,няма за какво да говорим.....!?
  • 4 Адвокат

    1 0 Отговор
    Добре де, а не разбрах защо няма обвиняваща страна, оправдан е защото живеят заедно ... а защо дължи 5000 лв гаранция ? Превръщаме се в САЩ - всеки съди всекиго за всичко за което може, кому е нужно да пълним гушите на адвокати само ?