Last news in Fakti

6 Март, 2012 13:29 2 499 0

150 лв за фалшива диплома взимат в Плевен

  • мвр-
  • документи-
  • дипломи-
  • плевен

Дамите избират по-често малки, но свързани с нещо важно за тях татуировки

Полицията разследва двама плевенчани, изготвяли неистински дипломи. Мъжете – на 45 и 47 години, „влезли в бизнеса” с изготвяне на фалшиви документи от около два месеца. Оттогава те били и в полезрението на разследващите. Спецполицаите установили, че мъжете работели заедно, свързвала ги и идентичната им биография – криминално проявени за съставяне на неистински официални документи и преправяне на съдържанието им. Те изготвяли дипломи за основно и средно  образование от различни училища предимно от областите Плевен и Враца, съобщават от пресцентъра на МВР.

Свидетелствата за висше образование били най-вече от икономически институти. Цената на различните фалшификати варирала в зависимост от тяхното съдържание – дипломите за основно образование търгували по 30 лева, а за по-високите степени достигали до 150 лева, констатирали криминалистите. Клиентите и пазарът им били из цялата страна.

Вчера, под ръководството на районната прокуратура, е извършено претърсване на два адреса в Плевен. Там са открити множество неистински дипломи за средно и висше образование, удостоверения, бланки и други документи на различни институции и организации.

Намерени са още печати, пълномощни с печати и подписи на нотариуси, но невписани в нотариални дневници, удостоверения за липса на задължения с печат и подпис, подпечатани празни бланки от различни институции. В хода на процесуално-следствените действия са иззети и компютърна конфигурация,  сканиращо устройство, два принтера, преносим хард диск и множество СД, използвани за съставянето на неистинските документи.

Предстоят експертизи на иззетите вещи.

Двамата са задържани в рамките на 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА