1 Октомври, 2018 10:44 1 418 0

Закопчаха банкоматни обирджии

  • банкомат-
  • кърджали-
  • обирджии

Акцията се проведе в Кърджали

Полицейска операция се проведе в неделния следобед в центъра на Кърджали. Направен е оглед на банкомат, който се намира до местен банков офис. На място е закарана подвижната лаборатория на криминалистите.

Оглед е правен и на банкомат, който е на друг булевард в центъра, пише 24rodopi.com.

Очевидци споделиха, че полицейската операция се провежда от обедните часове и на място до единия банкомат били доведени задържани лица.

"Около 3 часа работиха криминалистите в района на банката, на място пристигнаха всички служители на клона. По-късно бе направен оглед на банкомат на бул. "Тракия", но устройството не бе запечатано", казаха още очевидците.

Задържани са двама души - мъж и жена. Те били ангажирани от международна престъпна група, която се занимаваща се с компрометиране на данните от разплащателни карти и незаконни транзакции.

Жената, на възраст около 60 години, и по-младият мъж били изпратени в Кърджали да поставят скимиращи устройства. „Ключовите фигури в групата вероятно са някъде в Индонезия или другаде в изчакване на данните, за да започнат източването на сметките.

Това е положението, за съжаление. Задържаните не знаят кои са важните хора във веригата, вероятно са от 2-3 дни в Кърджали, за да поставят „папагали“, коментира запознат със спецификата на дейност на международните мрежи от този вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА