Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 10:00 2 011 1

Молдовците, взривили банкомат в Стара Загора, остават в ареста

  • стара загора-
  • банкомат-
  • взрив-
  • молдовци-
  • обир

24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 22-годишният Дионис Коджукаро се явиха със служебни защитници в съда

Молдовците, взривили банкомат в Стара Загора, остават в ареста - 1
Снимка: Starozagorci.com

Окръжният съд - Стара Загора наложи най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата молдовски граждани, задържани за взривения през миналата седмица банкомат в старозагорския кв. "Железник", предаде БНР. В съдебната зала стана ясно, че двама от задържаните са направили пред разследващите пълни признания за извършено престъпление и са потвърдили съпричастността си към още един взривен банкомат - в Казанлък. Към техните самопризнания в съда днес се присъедини и третият задържан.

Повдигнатите обвинения срещу тримата молдовски граждани са за това, че на 27 септември 2018 г. в гр. Стара Загора, в съучастие помежду си като съизвършители, са взривили банкомат, отнели са голяма сума пари – над 60 хил. лв. и са нанесли материални щети на магазина, където е било монтирано устройството.

В съдебната зала 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 22-годишният Дионис Коджукаро се явиха със служебни защитници. По време на заседанието стана ясно, че двама от тях - Василе Морару и Александър Хаджи са направили самопризнания и са потвърдили, че са участвали във взривяването на още един банкомат в Казанлък. Те са изразили желание да съдействат на разследването, поради което адвокатите им поискаха да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест или освобождаване под парична гаранция.

Сред като разбра за самопризнанията, за съпричастен към извършеното престъпление се призна и 22-годишният Дионис Коджукаро . Пред съда и тримата заявиха, че разбират грешката си, много съжаляват за направеното и помолиха да се върнат при семействата си.

Съдът счете, че трябва да бъдат оставени в ареста, защото могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ами сезона свърши и удрят банкоматите, как като не са от европейския се разхождат свободно, престъпленията им са против държавата, чист тероризъм, дали ще взривят банкомат или нещо друго, в България болници, села и деца може да няма ама затвори бол, кво им мислят в затвора и толкова много са нагли и нахални, и калпави и вземат по големи заплати от нас ,