Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 17:19 10 165 3

Удар на ГДБОП. Иззеха 150 000 лева и наркотици

  • наркотици-
  • дрога-
  • гдбоп

Координирани акции на властите в Пловдив и Бургас

Удар на ГДБОП. Иззеха 150 000 лева и наркотици - 1

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 5 лица за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас.

Участниците в групата са задържани на 16 октомври 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. За разкриването на престъпната им дейност съдействие оказва екип от експерти на НАП.

Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 г. с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана (това установява назначена експертиза). Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.

С постановление на наблюдаващия прокурор от днес, 17 октомври 2018 г., на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания накзателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“ за него. Той има двегодишна условна присъда също за днъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Печена женска

    8 3 Отговор
    С тия парипки Шопинг в Милано после Париж екскурзия до Малдивите с любовника после тука едно мерцедешче двуврато първа вноска разбира се мъжът ми ще го изплаща нататъка и това всичко докато уж съм при болнатата ми леля в Гърция все пак трябва да оправдая тена от Малдивите някак!
  • 2 Бочко

    1 1 Отговор
    - Шефе, едни деца ни предадоха намерена чанта с 20 000 лв.
    - Колко? 10 000 лв. ли???
    - Да, 5 000 лв....
    - Щом е празна тая чанта, за какво ни я предават?!
  • 3 Котьо

    1 4 Отговор
    Тия пари на масата са повече от 150к :)