Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 19:22 2 512 5

Заловиха 28-годишен, представял се като митничар за лична облага

  • митничар-
  • митница-
  • агенция "митници"-
  • измама

Мъжът "проверявал" различни търговски обекти на територията на София, Пловдив и Пазарджик

Заловиха 28-годишен, представял се като митничар за лична облага - 1
Снимка: БТА

При съвместно разследване на служители на „Икономическа полиция“ и „Разследване“ – ГДНП, и със съдействие на техни колеги от ГДБОП, е установен 28-годишен мъж. Той системно се е представял за митнически служител, носил е униформа с отличителните знаци на Агенция „Митници“.

Властите споделят, че от месец юни тази година до момента е инсценирал митнически проверки в различни търговски обекти на територията на София, Пловдив и Пазарджик, с цел лично облагодетелстване.

В хода на работата са извършени процесуално-следствени действия на два адреса в столицата и ползван от мъжа автомобил. Намерени и иззети са документи и снимков материал, доказващи незаконната му дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Работата на разследващите продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога ще арестуват

    14 19 Отговор
    Един дето се прави на президент, ходи насам натам, среща се с кралицата и говори за единение?
  • 2 Андрешко

    12 1 Отговор
    Сиромах човек,жив дявол
  • 3 67йк

    14 0 Отговор
    Всеки знае, че митничарите не ги лови, нито съвест, ни закон, ни плач и сълзи... Онея са легални бирници и рекетьори, а после ако се оплачеш, ще видиш, че "схемата" включва много други "колеги" на митничаря, затова се смята, че са недосегаеми като депутати...
  • 4 Строг но справедлив

    3 2 Отговор
    "Мярка за неотклонение подписка"
  • 5 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Този става за митничар,повече от други, успя да се представи за такъв и прибирал паричката,макар че нищо не се пише за това, ако са редовни фирми нямаше да му плащат, един вид се борил с мошеници.Преди идваше да прибира парите на фирмите държавен служител.Господина извън системен,за това ще яде дърво.Не можеш да прибираш парите на депутати и министри,всичко е бюджет, и няма как да ги делят с еди кой си.