Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 13:42 2 604 14

Живот в гетото: Токът им свети... агресията расте!

  • роми-
  • цигани-
  • агресия

Бившият главсек на МВР проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов алармира, че случаите на ромска агресия и неподчинение са по-интензивни и се засилват. Той смята, че агресивното поведение започва да придобива форма на организирано нападение.

Коментарът му идва след поредицата от случаи, в които хора от ромските махали проявяват агресия срещу полицаи и обикновени граждани.

По думите на проф. Радулов напрежението в тези махали по отношение на властта нараства, а самата власт никога не знае какво се случва вътре в общините.

"В ромските махали усещат, че наближават избори и няма да им режат тока, да им правят проверки и да им срутват къщите. Престъпността, която винаги съществува там, става по-очевидна", посочи бившият шеф в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията. Другият подход е властта да прави полицейски операции, смята той.

Журналистът Огнян Исаев се съгласи, че тези квартали са изолирани и подчерта, че държавата ги неглижира доста години наред.

"Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев.

Журналистът предупреди, че след 5-10 години службите няма да могат да контролират тези проблеми. Според Исаев към момента най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мба

    41 1 Отговор
    Какво значи след 5-10 години като те и сега не могат да ги контролират?!! А и осветление нямали - даа бее ич.
  • 3 Irmao

    31 1 Отговор
    Има ли въпрос, от който бандитските структури, наречени партии, да не бягат?! Нали ги командва Сорос?!

    Коментиран от #10

  • 4 .,.бъдещето след герб и Боко закрилника

    32 2 Отговор
    Ще станем като в ЮАР, малцината останали бели и богати от герб, ще живеят в затворени комплекси тип затвор и постоянно, ще треперят излизайки изън тях дали няма да бъдат ограбени, отвлечени, убити и пр. от циганските орди от орки ! Всички останали бели в най-добрия случай, ще са забегнали нанякъде или .....мир на праха им !
  • 5 Иван

    19 2 Отговор
    Оня ден слушах Ана Заркова да казва, че в полицията постъпват на работа с коефициент на интелигентност 75. С интегриране на цигани в полицията този коефициент автоматично пада на 5.
  • 6 Коментар

    4 0 Отговор
    Ебре Курорте🤗
  • 7 манго

    3 4 Отговор
    Спреха ми тоха Ве. Плачеме .. редбата зеха ени инжи инжи...
    Сега малкото върти намото пох кохлелото и прай тоха и пах тунцува всичхкото роми и ромие
  • 8 Пешо

    25 2 Отговор
    Проблема с циганизацията се трупа с години. Какъв морук е този, дето ще интегрира цигани в полицията и ще реши проблема с полицейски операции? По-глупава идея не съм чувал. Какъв гл.секретар е бил е ясно - поредния некадърник. Нещата могат да се оправят само с увеличаване правомощията на полицията, рестриктивна държавна политика срещу циганите, спиране на помощите за нежелаещите да работят цигани, санкции срещу съдиите и прокурорите, които са снизходителни към циганската престъпност... Готов съм да подкрепя човек или партия които искат това.
  • 9 onq s konq

    8 2 Отговор
    тоя като не може се справи, да освобождава мястото на друг дето може, да не се натиска на топло столче и голяма заплатка
  • 10 Гггг

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Irmao":

    Този .който е против циганите днес подава оставка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Адолф

    10 1 Отговор
    Цигойни в полицията! Машалла бре, евалла - направо ги направете еничари, че да могат законно да грабят и колят българската рая! А от какъв тип трябва да бъдат полицейските операции в мангалските гета съм писал нееднократно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДОКО

    0 0 Отговор
    ХИТЛЕР Е ВЕЛИК..