Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 11:42 16 691 19

Как обират колите ни, без дори да ги разбиват? (ВИДЕО)

  • обир-
  • коли-
  • заглушител

Как обират колите ни, без дори да ги разбиват? Калоян Георгиев е поредният потърпевш от кражбите със заглушител. Мъжът е „олекнал” с 10 000 лева през февруари.

Охранителни камери са уловили крадеца. Той е бил задържан, но впоследствие пуснат на свобода.

От началото на годината само в София кражбите със заглушително устройство са 146.

Калоян Георгиев е обран на пазара „Ситняково”, след като слиза от автомобила си за няколко минути, за да си купи сандвич.

„На 27 февруари колата ми беше затапена, тоест при натискане на моето дистанционно, то беше заглушено с друго и автомобилът ми е останал отключен. Слязох от автомобила, мислех, че съм го заключил. Господинът е влязъл в автомобила ми, взел е голяма сума пари, лаптопа ми, телефона, всичко което си нося. Носех 10 000 лева. Когато видях, че ми липсват парите, се огледах и видях, че навсякъде има камери, което ми даде надежда”, разказва Калоян Георгиев пред Нова тв.

На записите се виждало как крадецът обикаля около колата и оглежда, в последствие отваря вратата и взима раницата с парите. Вижда се и лицето му. Калоян дал записите от охранителните камери на полицията.

„Целите действия на полицията са изключително тромави”, смята Калоян. „След като го залавят, му обискират дома и откриват устройство тип тапа. Хванаха го 2-3 дни, след като пуснах жалба. 3 месеца е стоял в ареста и след това е пуснат”.

„Трябва да бъдем изключително бдителни и внимателни. Трябва да се уверим напълно, че сме заключили колата си”, заяви Здравко Дерелиев, експерт „Охрана и сигурност”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изстрадал поданик на ЕС

    157 1 Отговор
    И камери да има и в колата да го хванеш да оправя жена ти - ЗАКОНИ НЯМА, нито воля в изпълнението им!! Затова отчаяните хора стигат до саморазправа...
  • 2 1111

    54 3 Отговор
    Схемата е позната още преди няколко години, първо започнаха по паркингите на моловете. Каквото и да кажем ще е малко за нашата полиция, ако кокошкарите по селата се отчитаха за всяка кокошка, и те нямаше да лежат на топло.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    35 5 Отговор
    Абе и 20 бона да носиш що си ги оставил у колата?и то на място където лесно могат да се вземат
  • 5 гост

    34 8 Отговор

    До коментар #3 от "El comandante":

    Много хора, които заобикалят отчетност и счетоводство. Кеш парите не могат да се следят и да се докажат колко точно си взел, колко точно си носил и колко точно си предал. Ако е по банков път подател и получател се запазват както и сумата. На Запад никъде не ми се е налагало да нося пари кеш, а у нас дистрибутори, управители и какви ли още не хорица се разхождат с големи суми вместо да цъкнат два пъти или пък на тях да им преведат парите по фактура без подобен риск. Нали точно кеш парите задвижиха бизнеса с коли втора употреба: никой не знае откъде идват парите, никой не знае печалбите на автокъщите и търговците къде отиват, защото в повечето случаи тези индивиди са безработни докато реално поддържат много висок стандарт на живот, но НАП не се вълнува от това.
  • 6 извод

    44 1 Отговор
    Информирайте се какво ще последва за крадеца след залавянето му, ако деянието е в САЩ. Аз мисля че у нас законодателството е причина за голяма част от престъпленията. Щом не търсите отговорност от законотворците, така ще бъде.
  • 7 Кавала

    32 9 Отговор
    ....нищо му нямаааааа, тези пари не са мъчени явно .Аз 50лв не оставам в колата, това мекере 15 Бона фърлило ей тъй !
  • 8 Кавала

    17 8 Отговор
    ....нищо му нямаааааа, тези пари не са мъчени явно .Аз 50лв не оставам в колата, това мекере 15 Бона фърлило ей тъй !
  • 9 бббббб

    17 0 Отговор
    Открихте америка.Това е метод от 15години
  • 10 Garrincha

    17 8 Отговор
    Имал си, дал си на бедните ! Дядо ти все в мерцедеси се е возил … с 10 хилки у джебо ! Ааааре, бегай !
  • 11 Дългия

    19 6 Отговор
    Ееее значи проблема не е в полицията те са го хванали.Проблема е в съдебната система.А как се носят 10000 лв.кеш.
  • 12 Бай Благой

    12 0 Отговор
    На колежката ми така и обраха колата на паркинга на Билла.
  • 13 надзорник

    1 3 Отговор
    ми то няма нищо в чантата,ама ние сме длъжни да проверим!
  • 14 onq s konq

    6 5 Отговор
    Така и няма да разбере говедото ,ЧЕ Е БИЛО СЛЕДЕНО ВНИМАТЕЛНО ОЩЕ ОТ БАНКАТА и въпросното "пренасяне" на подобни суми вероятно съвсем не му е за пръв път!И как е възможно да натисне копчето на дистанционното и да не чуе изщракването на ключалките,присветване на габаритите и накрая ЛИЧНО ДА СЕ УВЕРИ,че бутоните на ключалките на вратите са "хлътнали"?!Е за друг път ще знае.

    Коментиран от #18

  • 15 Ник Гешев

    7 0 Отговор
    за това има 9/19 , и нет человек нет проблема

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дум-дум!

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ник Гешев":

    То и '22-ри стига, особено ако е в 10-ката! 🔫
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 524

    4 0 Отговор
    Еехеее, как може да има такива коментари и то с толкова много плюсове. Вие още малко ще изкарате потърпевшия , виновен . Ей много сте жалки, завистливи сте, че човека има пари в кеш , така ли . То според вас крадеца нищо лошо не е направил , ами да . Как не ви дреме БЕ хора , може ли да сте такива безочливи !