12 Ноември, 2018 17:49 5 831 8

Задържаха 44 души във Варна

  • белезници-
  • варна-
  • арест

Полицейска операция в морската ни столица

Задържаха 44 души във Варна - 1

За срок от 24 часа на територията на област Варна е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие и превенция на конвенционалната престъпност. В рамките на масираните полицейски действия са проверени 880 лица, 563 автомобила и са съставени 140 АУАН, задържани са 44-ма. В рамките на операцията са образувани 14 досъдебни и 6 бързи полицейски производства, съобщи сайтът "Варна24".

Сред задържаните има мъж на 26 г., отказал да спази разпореждане на полицейски служители, оказал съпротива, избягал от проверка и провокирал преследване. В гр. Варна, при опит да бъде спрян за проверка л.а. BMW, водачът на същия не се съобразява с подадените му сигнали за спиране от страна на полицейските служители и продължава своето движение. Предприемат се действия по следване на автомобила, чиито водач няколко пъти създава умишлено опасни ситуации на пътя, не спира и продължава своето движение, преминавайки през с. Тополи. При излизане от селото, л.а. BMW успява да блъсне служебен полицейски автомобил. Категоричният отказ на мъжа, който е зад волана на преследвания автомобил, да се съобрази с полицейските разпореждания и поредния опит за избутване на служебен автомобил от пътя, полицейските служители са принудени да използват помощни средства. Близо до с. Езерово автомобилът е спрян. При задържането двете лица, които са в него, се заключват и оказват съпротива на органите на реда.

Двамата са установени като добре известни на МВР – Н.Т. 26 г. и непълнолетен негов спътник. Н.Т. никога не е бил правоспособен водач и е криминално проявен за множество деяния. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. При така създалата се ситуация няма пострадали граждани или служители на органите на реда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    11 3 Отговор
    Какво е АУАН?

    Коментиран от #4, #6

  • 2 никси

    8 3 Отговор
    браво така требе несамо у варна а на територията на цялата дьржава ине само 24 часа ако се докажат виновни у какамангата незабавно там на топличко нали иде зима тря бва да им згреят кокалите сбухалки да си припомнят как се краде и убива исегазат невиннихора еда имаше белене ох леле тогава жална ви маика
  • 3 никси

    5 2 Отговор
    попитаи ги компетентните органи каквое ауан
  • 4 БОБИ КОЧА

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Акт за установяване на административно нарушение АУАН
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    25 2 Отговор
    Тия двамата смешници с БМВ-то ако беше в САЩ сега попа щеше да ги опява.
  • 6 Наско

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Акт за установяване на административно нарушение
  • 7 boco

    0 2 Отговор
    трябва отдавна да са мъртви
  • 8 681 БГ

    1 0 Отговор
    4-ма цигани!