7 Декември, 2018 22:30 4 673 14

Иззеха нелегален алкохол по обява в интернет

  • алкохол-
  • тютюн

Общо 320 литра етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн без заплатен акциз са иззети от служители от отдел МРР в Митница Варна, при проверки само през последните дни

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница Варна иззеха 260 литра нелегален етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет.

На 30.11.2018 г., митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“. При последвала митническа проверка в частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол.

За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 03.12.2018 г. е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували.

При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pompev

    67 5 Отговор
    Взехте на дядото ракията ве еиииии ма.а ви да е.а
  • 2 Значи

    44 1 Отговор
    Внимавайте в картинкатта какво пускате във обявите ,че да не стане зян.
    Язък на дядото за пърцуцата .
  • 3 Бай Тошо

    51 5 Отговор
    Взели са 100% качествен алкохол и оставят по магазините отровните супер ментета да се продават на воля
  • 4 Казанджия

    24 0 Отговор
    В България се продават огромни количества домашен алкохол , литъра върви по 6-8 лв за 50°. Пиенето е най-развития национален спорт .Защо ли ?
  • 5 Студент

    3 10 Отговор
    Алкохола е вреден за здравето , токсичен е за организма и убива , спирта е предназначен за външна употреба

    Коментиран от #8

  • 6 Бат Мишо

    25 0 Отговор
    Аз затуй кот си сваря в казаня сам си го изпивам - дебнат изродите да ми конфискуват ракийчицата

    Коментиран от #7

  • 7 Пешо

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Мишо":

    Е, аз пък с приятели, сам не ми е хубаво. Ракийка и винце със салатка и мезенце на приятелска разума.
  • 8 К.К.

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Студент":

    Убива глистите, който пие няма глисти.
  • 9 арогантен

    24 0 Отговор
    Всичко оправихте в държвата и решихте на хората поминъка да отнемете.
  • 10 гост

    24 0 Отговор
    Такава стока се изпраща само със куриерски фирми , без лични срещи. Дори и да сте от един град и район. На мен заради оборот от 3000лв за месец чрез еконт ми се обадиха от икономическа полиция ,че дължа данъци и имам не регламентиран доход. Набързо смених телефона , сега вече имам три различни регистрации на мой познати и така разпределях доходите и гледам да не надвишават 800лв на регистрация. Та тия боклуци следят и куриерските фирми за доходи. На тая държава нищо не трябва да се дава. Тия с милионите и милиардите никой не ги търси но нас ни подгониха за по 2/3 хиляди оборот. Ще ме хванат за оная работа.

    Коментиран от #13

  • 11 Студент

    4 2 Отговор
    Дрогират се със спирт наркоманите изтръпнали
  • 12 Дедо1

    4 0 Отговор
    Ту язък за пукницата......
  • 13 BEZ IME

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Братле , тия боклуци не следят куриерските фирми за доходи , а куриерските фирми и сами подават информацията на данъчните , че еди кой си е направил голям оборот като частно лице без документи и данъци.Банките са по същия начин . А отделно вече се знае през 2019 година кои лица ще попаднат под ножа за данъчните ревизии. Всяка година се залага един списък и по почва наред . Не съм го чул от някъде .
  • 14 Браво на митничарите ?????

    3 0 Отговор
    Ето така се ловят големите престъпници........и сега благодарение на този дядо ще ни приемат в Шенген......