26 Март, 2012 15:55 1 523 3

Провадиец зад решетките за 2 кг марихуана

  • провадиец-
  • постоянна мярка-
  • "задържане под стража"-
  • марихуана-
  • варненски окръжен съд

Тодор Ст. от Провадия, задържан в неделя с повече от 2 кг марихуана от днес ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС).

29 годишният мъж е обвиняем по досъдебно производство на ТЗ БОП във Варна, след като при специализирана полицейска акция органите на реда иззели от дома му в Провадия и от съседна постройка близо 2 кг и половина суха тревиста маса. Експертната справка установила, че това е марихуана, в различни разфасовки, а качествата на наркотика ще бъдат обект на специална експертиза. Тодор е привлечен като обвиняем за тежко престъпление - притежание на голяма количество наркотично вещество, предназначено за продажба.
Днес ВОС се съобрази със събраните още в първите часове от разследването доказателства - гласни, писмени и други материали. По категоричен начин всяко едно от тях обосновава предположението, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се разследва. Законодателят е предвидил за него наказание от 2 до 8 години затвор и глоба. Въпреки искреното разкаяние и сълзите пред съда, Тодор ще търпи най-тежката мярка за неотклонение заради опасността ако е на свобода да се укрие от наказателно преследване, да извърши друго престъпление, или дори да пострада от такова, след като вече е получил заплахи за живота си. Основание за този извод съдът черпи както от самопризнанията на обвиняемия, така и от представената днес пред съда справка за друго висящо дело за данъчно престъпление, което се води пред Окръжен съд Стара Загора.
Ако Тодор Ст. обжалва днешното определение на ВОС ще се яви пред Апелативния съд във Варна на 3 април 2012 година от 10,00 часа.     

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Вельовски

    0 0 Отговор
    САМО ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ това е смешно. За всички, които по някакъв начин са свързани с наркотици, присъдите трябва да започват от 25 г. нагоре или смърт чрез разстрел на площада.
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    мм не ,по точно трябва да се върне рязането на уши за да спрат да пеят птичките
  • 3 koz

    0 0 Отговор
    slava bogo 4e tezi koito pi6an zakonite ne "razsujdavat" kato teb...