15 Януари, 2019 12:42 2 274 7

Пловдивчанин счупи пръст на полицай, изгонил го от дискотека

  • пръст-
  • полицай-
  • дискотека

8 хил. лева обезщетение иска полицаят Александър Диманов

8 хил. лева обезщетение иска полицаят Александър Диманов от счупилия пръст на ръката му Станимир Хаджийчев. Това стана ясно на вчерашното разпоредително заседание по делото, съобщи Plovdiv24.bg.

Станаха ясни и събитията около счупването на пръста. На 11 март миналата година обвиняемият бил в дискотека в центъра на града. Бил употребил обаче солидно количество алкохол и охраната го изгонила от заведението. Той се опитал да се върне, което довело до позвъняването на 112. Дошли дежурни полицаи от Четвърто РУП, които обяснили на Станимир, че е пиян и не може да се върне вътре в дискотеката. Това предизвикало агресията на мъжа, което довело и до счупването на пръста на Александър Диманов.

На вчерашното заседание адвокатът на обвиняемия поиска обвинителният акт да се върне на прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения. Това искане обаче не бе уважено от съда. Така че се реши делото да се гледа по общия ред и на следващото заседание ще бъдат призовани за разпит свидетелите и вещите лица. А самото заседание бе насрочено за 27 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    19 1 Отговор
    Престъпление извършено от полицай, или срещу полицай, да се наказва в петорен размер.

    Коментиран от #2

  • 2 Ганю Ганев

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "плевен":

    1 пръст по 5 е равно на 5 пръста. Значи да му счупи петте пръста на едната ръка.
  • 3 JEEP

    9 0 Отговор
    При нормален закон и ясни права на полицая това нямаше да се случи. Същата работа беше и с патладжана с 95 регистрации, дето счупи ръка на полицай с винкел. Щом пиян посяг и мне могат да го умирят - палката и край на екшъна. сега полицая е длъжен да пази бандита, а не да го неутрализира.
  • 4 Голям прос

    15 0 Отговор
    Ако беше американски полицай, тоя тъпук щеше да е умрел. И щеше да има ред
  • 5 M1 Yamaha

    12 0 Отговор
    В която и да било друга държава,това пиянде щеше да е с омекнали кокали от лабут.Призов:Дайте повече власт на полицията!
  • 6 СЪДИЯ ДРЕД

    12 0 Отговор
    В ЩАТИТЕ ЩЯХА ДА МУ ЯДАТ ЖИТОТО....
  • 7 кучето

    0 0 Отговор
    Този полицай защо не му е счупил тиквата на това пианде?