Last news in Fakti

4 Април, 2012 13:01 1 259 0

Военнослужещ изнудвал и рекетирал в Перник

  • военнослужещ-
  • изнудване-
  • рекет-
  • перник

Военнослужещ е задържан за изнудване и рекет в Перник, съобщиха от пресцентъра на МВР. Повдигнато му е обвинение, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

В операцията са участвали служители на ОДМВР–Перник и на Регионалната служба „Военна полиция” – София. Тя е реализирана под ръководството на Военно-окръжна прокуратура – София. За изнудване и рекет е задържан 32-годишен мъж,  военнослужещ в столицата. 

Акцията е проведена след разследване на сигнал от жителка на областния център, подаден преди няколко дни. Тя потърсила помощ в полицията след като по думите й била подложена на постоянно изнудване от 32-годишния мъж. Историята започнала, след като взела от него заем от 270 лв. срещу уговорката да му ги върне с лихва от 20 %. Жената покрила дълга си според уговорката, но притесненията й продължили, след като мъжът не преставал да я безпокои с настояването за изплащане на „дължими“ суми, които по сметките му били достигнали 1000 лева.
Той дори отишъл в дома й, отнел й телевизора, нотариалния акт на жилището, дебитните и кредитни карти на нея и семейството й.

След като установили самоличността му, пернишките криминалисти изяснили и местоработата му – военнослужещ в поделение в София. Последвало задържането му от служители на Регионална служба  „Военна полиция”. При претърсването на няколко адреса в Перник, които той и роднините му обитавали, са намерени и иззети копия от лични карти, искания за заеми и ипотеки, записи на заповеди и други документи, които сочат, че мъжът се е занимавал с противозаконната дейност. Личният му пистолет “Макаров”  е иззет.

След първоначално 24-часово задържане, му е повдигнато обвинение от  Военно-окръжна прокуратура - София и постановление за удължаване на мярката му за задържане на 72 часа.
Разследващите работят по установяването на други негови жертви, както и на евентуални съучастници в престъпната дейност. По случая е образувано  досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА