Last news in Fakti

30 Януари, 2019 11:32 36 677 86

Китайски милионер пишман, че инвестира у нас ВИДЕО

  • китай-
  • бизнес-
  • инвестиции-
  • гуо хайронг

Бях измамен от брутални престъпници, загубих милиони, а съдебната система не ме защити, твърди Гуо Хайронг

Китайски милионер пишман, че инвестира у нас ВИДЕО - 1

Да инвестираш в европейска България, може да се окаже по-опасно начинание от игра на руска рулетка. Така изглежда през очите на 42-годишния китайски бизнесмен Гуо Хайронг опита му да прави бизнес у нас, съобщава TrafficNews.bg.

„Реших да инвестирам тук, защото страната е част от ЕС и очаквах, че има върховенство на закона”, връща лентата седем години назад Хайронг. Инвестицията му за милиони обаче се превръща в истински кошмар, който няма край. А надеждата, че законността и справедливостта ще възтържествуват, вече е попарена от родната действителност.

„Станах жертва на сложна измама. Не само, че не получих нищо, но загубих много пари и време в борбата с престъпниците”, признава Хайронг.

Сагата започва през февруари 2012 г., когато Гуо Хайронг учредява у нас две дружества „Солар Инвест Трейдинг 2010“ ООД и „Сиус“ ООД, в които той притежава по 90% от собствеността. Останалите 10 на сто са на германския гражданин Хелмут Клаус Панитц, който става управител на фирмите.

Двете компании изграждат и стопанисват фотоволтаични централи в Дуванли и Оризари. Инвестицията е за милиони евро и се осигурява изцяло от Гуо Хайронг.

Впоследствие Панитц се превръща в троянския кон на общия бизнес като чрез записи на заповед необосновано и умишлено превръща двете дружества в длъжници на притежавани от него дружества, твърди китайският предприемач. В осъществяването на плана му участва като пълномощник българинът с немски паспорт Христо Ангелов.

В крайна сметка с усилията на двамата централата в Дуванли е обявена за публична продан през лятото на 2013 г. и въпреки опитите чрез съда измамата да бъде спряна, през есента на същата година тя става собственост на Панитц. Следва въртележка с прехвърляне на собствеността с участието на Ангелов, Панитц и неговата съпруга.

Оказалата се успешна схема със записи на заповед е приложена от Панитц и във фирмата „Сиус”, която притежава и стопанисва фотоволтаичната централа в Оризари. Дружеството изведнъж се оказва задлъжняло с 4 млн. лева на свързана с германеца фирма, който с решение на Общо събрание на „Сиус” от 14 юни 2013 г. е освободен като управител.

Преди това Панитц без съгласието на мажоритарния собственик преотстъпва имота на Христо Ангелов - едноличен собственик на "Финикал" ЕООД, но в същото време и пълномощник на Панитц и в двете проектни компании, създадени след съдружието му с Хайронг през 2012 г.

По този начин, свързаната с германеца фирма "Финикал", се настанява в имота, без да плаща наем и продава електроенергия, което продължава да прави и след изтичането на тригодишния договор. Месечните приходи от закупувания от ЕВН ток са между 100 и 300 хиляди лева в зависимост от количеството слънчева енергия.

Въпреки многократните покани от страна на "Сиус" самонастанилата се фирма да напусне имота, тя продължава да печели на гърба на реалния собственик на централата.

„Най-много се разочаровах от съдебната власт в България. А това изобщо не е труден случай. Двете електроцентрали са инвестиция на китайската ми компания. В договора беше ясно посочено, че всички пари, платени на друга страна, са наша инвестиция. Въпреки това нямаше справедлив резултат. Нашата електроцентрала в Дуванли беше открадната. В момента Европейският съд по правата на човека в Страсбург разглежда случая”, обяснява китайският предприемач.

В края на 2017 г. - една година след изтичането на договора, на свой ред Гуо Хайронг като мажоритарен собственик на "Сиус" и притежаваната от нея фотоволтаична централа, подписва нов договор за наем. Очакванията на новия наемател "Българско индустриално общество - Био Амрита" ЕАД са, че старият ползвател на имота ще го напусне. Това обаче не се случва дори след като съдът образува дело и разпорежда дружеството да бъде въведено в имота. Има издаден изпълнителен лист, а действията по разпореждането на съда са извършени от държавен съдебен изпълнител и с участието на полицаи от Районното управление в Твърдица.

Те обаче срещат отпор от наетите от „Финикал” (прехвърлена междувременно на друг германец Винфрид Фишер) гардове, които впоследствие разрушават оградата и също се настаняват в имота.

„Изумен съм. Престъпниците са изключително брутални и арогантни. Смятам, че може би имат силен гръб в лицето на властите”, шокиран е Гуо Хайронг.

Любопитна подробност е, че Панитц е дребен акционер в компанията ЕВН, която продължава да изплаща тока от фотоволтаичната централа в Оризари на „Финисал”.

Така в крайна сметка на китайския инвеститор Гуо Хайронг не му остава нищо друго, освен да пие една студена българска вода. И да се примири, че след като е инвестирал милиони във фотоволтаици, няма да прибере дори стотинка, а бизнесът му ще бъде отнет.

Пред българския кошмар е безсилно и китайското посолство у нас, въпреки че се опитва да защити правата и интересите на Гуо Хайронг.

И всичко това се случва, след като миналата година България бе домакин на Седмата годишна среща на лидерите на 16-те страни от Централна и Източна Европа и на Китайската народна република. На тази среща през юли 2018 г. най-големият акцент беше поставен върху създаването на по-добри условия за инвестиции, за което наблегна и премиерът Бойко Борисов.

Как обаче може да се случи това?

Препатилият Хайронг има своя отговор: „Бих посъветвал премиера Борисов да засили мерките за борбата с търговските измами и да помогне за защита на правата на инвеститорите. Само по този начин българската икономика може да процъфти.”

Китаецът има инвестиции също в Италия и Германия, но по думите му никога не се е сблъсквал с такива ужасни проблеми в нито една от тези страни.

Единственото, което Хайронг може да направи е да предупреди всички свои сънародници, решили да последват примера му да правят бизнес у нас. „Моля, бъдете изключително внимателни и предпазливи !”, зове измаменият инвеститор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 напомка

    380 16 Отговор
    Боко, чу ли човека ...престани с безумните си хвалби и се огледай, че ще паднеш лошо

    Коментиран от #36, #38

  • 2 hahaha

    84 11 Отговор
    Dobar den.Ocelil si trojanski kon za partnjor i trojanski kon darjava za investicia.
  • 3 1234

    286 4 Отговор
    Първо явно немеца е уредил договора с евн, а държавата е разрешила поредния веи измаммник да товари цената на козлодуй второ отдавна казвам че нашата съдебна система трябва да се закрие и да се наеме чужда такава например австрийската

    Коментиран от #51

  • 4 Петър

    180 3 Отговор
    А според някои колеги от бранша и един министър председател,предприятията в южна България никнели като гъби.
  • 5 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    169 5 Отговор
    Нищо ново в таз територия требва да си луд че да инвестираш милиони ако немаш баща генерал от дс или дедо комунист хардлайнер
  • 6 Патриот

    82 62 Отговор
    Това са долни инсинуации.
    Подобно нещо не може да се случи в моята мила Родина, която е правова държава със силна и работеща съдебна система.
    Много му се иска на китайчето да очерни България, но никой няма да му повярва ;)

    Коментиран от #55

  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    153 4 Отговор
    Бизнес средата се подобрявала и емигрантите се завръщали щото тука било по хубаво муахахахах
  • 8 СРАМ

    94 5 Отговор
    СРАМ УЖАС ДА МУ ВЪРНАТ ВСИЧКО И ДА ГО ОБЕЩЕТЯТ ТИЯ В ЗАТВОР НИГЕРСКИ ИЗМАМНИЦИ .
  • 9 гост

    150 3 Отговор
    Малко ли измами направиха с френските инвеститори и им откраднаха фирмите с помощ от съдиите, чак френският посланник рева, вика и пак не върнаха фирмите на французите. Как да дойдат инвеститори у нас при такива условия? ЕС е гаранция за правова държава, какви са тези частни гардове, които надвиват полицията, рушат оградата, прибират оборота и не искат да се изнесат, въпреки разпоредби на съдии, полиция и очевадната измама?
  • 10 3333

    140 2 Отговор
    След Франция сега и Китай плюят и бягат. Съдът щом неможе такава елементарна измама да разкрие и да защити потърпевшите за какво говорим. Да ги закриват и да минаваме чуждестранни юридически услуги.
  • 11 Бат Бойко

    88 2 Отговор
    А вие незнам що всички взеха да бегат от България........
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дедо1

    129 2 Отговор
    В България да правиш бизнес е се едно да плуваш в басейн със сярна киселина
  • 14 Успокой са човече

    28 3 Отговор

    До коментар #12 от "БЛАГ ЧОВЕЧЕЦ":

    Защо са обаждаш бе човече, грижи са за физиологичните си нужди и си гледай кефа

    Коментиран от #16

  • 15 Qwerty

    27 82 Отговор
    Жълтуркото да не се оплаква, ще пие една студена вода а водата у нас е много хубава, освен това ние не искаме китайци, те са като циганите - пуснеш един, за седмица са сто.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 среднощен

    60 9 Отговор
    Корпоративни интереси свързани с енергетиката..!? Много сложна материя..!? Защо не си инвестира някъде из китайските провинции ами е дошъл в "илюзионнота зала" на ЕС наречена България..!? Когато става дума за енергетика най-добър съвет бихме могли да получим от г-н Румен Овчаров..!! За "студената вода" да не бързаме, защото предстои Европейски съд..!? От там може да се възстановят загубите на г-н Хайронг, което всъщност може и да е целта на занятието..!! Българският данъкоплатец ще пострада заради съдебната ни система не китайския инвеститор! Точна заради тази съдебна система може и да е инвестирал тук Хайронг..!!

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 фактите

    70 7 Отговор
    на боко т кочината.Ей няма по-голяма мизерия от бг в европа няма

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 иЦО

    83 7 Отговор
    БРАВО БОЙКО БОРИСОВ, СТРАХОТНА ДЪРЖАВА ИЗГРАДИ-КОРУПЦИЯТА И КРАДЕНЕТО Е НА НИВО, БЪЛГАРО ГЕРБЕРСКО. ДОБРЕ ДОШЛИ ИНВЕСТИТОРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ.
  • 23 Бай Ганьо

    64 2 Отговор
    Welcome to Bulgaristan, не се и учудих , Ганя без труд иска да печели, с кражба, контрабанда, проституция, все незаккони неща, и китаеца разбрал ,че съда каквото поръчаш това свири , белким се оправи Булгаристан след 2050г ако дотогава останат хора.

    Коментиран от #33, #41

  • 24 среднощен

    40 5 Отговор

    До коментар #19 от "ВАСИЛ ЛЪВСКИ":

    Това е положението за съжаление!
  • 25 ИЗБОРИ

    18 10 Отговор
    ЧОВЕКА КОЙТО ЩЕ ТЕ ОПРАВИ Е Б.Б.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Чичо доктор

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "БЛАГ ЧОВЕЧЕЦ":

    Ела, си в тапицираната стая, че отдавна не си пил лекарства и вече ти личи!
  • 29 А БЕ

    24 17 Отговор
    ТАМ СА НАВЪРЗНИ ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗМАМНИЦИ ОТ ГДР И И НАШ ВИДЕН БКП АКТИВИСТ , Е КВО ДА ОТЧАКВАШ ОТ КОМУНИСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И КИТАЙСКИЯТ ИНВЕСТИТОР С КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРИ ОТ КИТАЙ ?!
  • 30 Тцтцтц

    24 3 Отговор

    До коментар #17 от "ВАСИЛ ЛЪВСКИ":

    Ти колко си прост,държавата така или иначе плаща,дали на Драган ,Петкан или тъпо маке като теб няма никакво значение щом всичко е законно в изкупуването на фотоволтаична енергия,а съвсем друг е въпроса с измамата и присвояването на чужда собственост и инвестиция ,утре като ти краднат умрялото бизнесче и на теб ще у ревеш орталъка като разгонено магаре,че законите не работят
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иванчо

    9 35 Отговор
    Китайски номера! :) Гуо Хайронг е агент на президента Радев и клевети власта!
  • 33 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    34 10 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Ганьо":

    От 681 година всеки така вика дано след време се оправи тука през турско викаха да се махнат турците после войните после царовете после фашистите после капиталистите после комунистите после мутрите борците сега тиквата да се махне е тва живот ли е хахаха оправията е да се махнеш завинаги и да създадеш деца някъде в чужбина и тез деца да се слеят със месното население и да се скъса завинаги връзката с потъналия кораб

    Коментиран от #48

  • 34 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "ИЗБОРИ":

    Да! :))))))
  • 35 Сиганин

    15 6 Отговор
    Само сиганите крадат -българска работа.
  • 36 555

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "напомка":

    Така ли се говори на болен човек
  • 37 Мършав Жълтур

    7 37 Отговор
    Дребен мършав Жълтур.Не си плаща данъците и иска да прави бизнес.
  • 38 Хайл

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "напомка":

    Той вече е поет от земното притегляне
  • 39 Зорлем

    21 6 Отговор
    Абе, има нещо съмнително в тази история. Точно пък Китаец да се жалва от липсата на правосъдие и наличие на корупция? Освен това инвестирал не в друго, а във фотоволтаични паркове. Че на всичкото отгоре и за партньор имал германец, при положение, че инвестицията не е в Германия, а е в България. Не, че има нещо незаконно в такова бизнес начинание - просто, пак казвам подозирам, че има нещо недоизказано и мътно покрай тази "инвестиция".
  • 40 КОЧА

    14 5 Отговор
    ТОВА Е БАЛГАРИЯ СПАСЯВАИ СЕ ДАВАШ ПАРАТА И СИ НА СВОБОДА АКО НЕМАШ ПАРИ ВЬТРЕ СИ БРАТКО ЩЕ ЛЕЖИШ ......
  • 41 Хайл

    15 6 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Ганьо":

    Не четеш ли че немец е в дъното на далаверата,нашия е бушон в случая
  • 42 123

    20 4 Отговор
    Хахахаха е не мога да не се смея на този бизнесмен, инвестира милиони а да вземе да сложи човек с 10% да му върти бизнеса... Ела вълчо да ме хапнеш.
    Ама айде да не ми обясняват китайците за измами, още помня далаверите дето правеха в Амазон когато излезнаха 64GB флашки и всички ревяха че са закупили само пластмасата и вътре отрезян USB кабел, някой китаец яко беше намазал тогава защото бяха над 100$ парчето.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 478

    22 3 Отговор
    като ни осъди в стразбърг пак ние ще плащаме
  • 45 Реалист

    16 12 Отговор
    На този жълтур 100% не му е чистата работата! Пробвал е да прави врътки, но май са го врътнали него :)
  • 46 муньо

    21 4 Отговор
    След като разбрахме, че България е пълна със суперкомпетентни специалисти по изтребители -4то и 5-то поколение, по държавно устройство с липса на партии и Президентски републики, по финансови престъпления и други гении, сега виждам и много такива по вещно и имуществено право на търговските дружества! Хвала на нашата мила Родина , че е пръкнала толкова гении на мисълта. За това сме цъфнали и прецъфтяли! Хвала!
  • 47 Комуниста

    25 3 Отговор
    Изчервих се от срам и се разстреперих от гняв а на времето ми се насълзяваха очите от гордост като кажех, че ще се бия до смърт за Народна Република България в казармата и плачех на българския химн
  • 48 Иванов

    10 9 Отговор

    До коментар #33 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Заминавай и не се връщай, няма да ни липсваш. Все едно не си съществувал, защото задник като теб, който няма за какво да умре, няма причина и да живее.
  • 49 Антонн

    16 1 Отговор
    Щом е милионер,вместо да се занимава с глупости просто да плати на Триадите.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мяу

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Ще наемат ама няма да е австрийската, а турската и ще е скоро.
  • 52 Азазззззз

    16 11 Отговор
    Един германец е преевал един китаец на българска територия, ния какво сме виновни? Точно обратното, жълтуркото ни заема орната земя и надува цената на тока който бедни българи плащат.
  • 53 Васил

    18 3 Отговор
    Добре дошли във банановата република България.
  • 54 Държава менте като Китай

    17 10 Отговор
    Бизнесмен от държавата на ментетата обяснява за нашите измами?! Мога само да се смея! Виетнамец от район в близост до китайската граница ми е разказвал, че китайците фалшифицират всичко, включително фалшиви кокоши яйца ще ти продадат, ама така изработени, че няма да познаеш, че не са истински, докато не се опиташ да ги счупиш... С години текат разправии относно авторски и интелектуални права с китайски автомобилни и други производители, като достопочтеният китайски съд обикновено излиза с оправдателна присъда и твърдението, че никакви авторски права не са нарушени. А в конкретния случай не българин, а ГЕРМАНЕЦ открадват китайската инвестиция, а пак българските власти виновни... Колкото и да не съм доволен от българското "правосъдие" и съдебна система, държа да заявя - ДРЕМЕ МИ НА Х.Я, китаецо!
  • 55 fakt

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "Патриот":

    за голямо съжаление господа, публикуваното е АБСОЛЮТНА ИСТИНА!!!КОЕТО Е СРАМ И ПОЗОР за отношението на настоящото правителство и правосъдие!!!!??? Който не вярва на цитираните факти и имена много лесно може да ги провери! Хер Панитц и Хер Хр.Ангелов....имат "скромни къщички" в с.Белащица ......апартаменти на Пампорово и....много други!Същите схеми имат "разиграни" и в съседна Румъния!!???.....но си живеят свободно и небезпокоявани от никого!!!???.....ЗАЩО ЛИ?????
  • 56 onq s konq

    13 12 Отговор
    Как пък се е сетил китаеца да инвестира БАШ ВЪВ ФОТОВОЛТАИЦИ в БГ?Сигурно случайно:)А че се е сдушил с някакъв гарманец Панитц,който в последствие се е оказал"Троянски кон"...какво му е виновна България?Тръгнал да "съветва" Борисов за "по добър контрол над търговските измами",щото само така БГ щи процъфти...Ама какво общо има Борисов с цялата сага,след като проблема на китаеца е ЮРИДИЧЕСКИ?А всеизвестно е,че СЪДЕБНАТА ВЛАСТ У НАС Е НЕЗАВИСИМА,съобразно с ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРЕДПИСАНИЯ!А преди да инвестира тоя Чайна-мен във Фотоволтаици в БГ ,да се беше информирал че СИ ИМАМЕ ПРЕДОСТАТЪЧНО ЛАПАЧИ В БРАНША и просто нямаме нужда от допълнителни КИТАЙСКИ!

    Коментиран от #74

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 фжр

    15 2 Отговор
    Да каже и на другите китайци да дойдат тука - има мяст за всички балъци, дето си мислят, че съдебната система ги защитава )))
  • 59 Повръщащия

    7 11 Отговор
    Тоя дълаверажия до кога ще реве наляво и надясно.
    Боли ме фара за измамниците китайци.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 За ВДВ

    14 4 Отговор
    От Ламанша До Анкара най силното и престъпно място и блато е България.
  • 62 Григор Колев

    10 7 Отговор
    Внимателно прочетох и разбрах
    Китаеца че ще пие студена вода е ясно, но водата никак не е Българска, чисто Немска си е от Берлин.
    И баба Меркел лично е помолила Цвъ и Тиквоний да приготвят канчетата за вода.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Еретика

    8 1 Отговор
    Какво няма да окраската китаеца.А ми ако беше платил на Бойко сега щеше да хвали България.А ми да беше проучил,едва ли щеше да помисли за България и Бойко Борисов.
  • 68 Цун Кай Уй

    9 0 Отговор
    Гуо, Гуйчо-о-о, да беше ме питал щях да ти кажа каква клоака е тук. Ама като не питаш - на...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 гашник с мотика

    13 1 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ! Бихте ли потърсили Борисов за коментар?
  • 71 Шогун

    8 2 Отговор
    Пишман я!То в шибаната република само Джепчий от класа!А политиците са вписани в книгата на Гинес!
  • 72 Разбирач

    12 1 Отговор
    Схемаджиите откраднаха четири милярда от КТБ,та на тоя ли оризаджия ще му простят за няколко милиона...
  • 73 Дядото

    2 5 Отговор
    Не му се вързвайте на дръпнатия ама нещо, което се премълчава. Да вземеш нещо от китаец е все едно да вземеш от маимунка орехче....тия искат само да печелят без да дават те са най големите измамници в световен мащаб . Огледаите се всичко китаиско, крадат от теб произвеждат и ти го продават.....Ама тука номера не мина....
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Том Сойер

    5 0 Отговор
    Ха сега идете и пускате реклами "ДОБРЕ ДОШЛИ В ВЪЛГАРИЯ" :(
  • 76 Хасан

    3 0 Отговор
    Да беше взел Г.Върбакова за партньор .До сега да си купил разпределението и то да плаща на твоите волтаици. виж тя как опита да направи с прехвърляне на пари на себе си . Не си улучил човека с партийните връзки тук или си мислиш ,че в Германия няма мушенници. Тук просто е раят за тях ,събрани от цял свят заради великата и не корумпирана съдебна система .Неподвластна на партии ,ама хич. Първо плащаш в партийната централа на тези които са на власт и после ....бизнеси и кражби. Договор без договор не си ли чувал ?
  • 77 Бай Благой

    9 0 Отговор
    Само АК-47 ще оправи работата. Винаги съм го казвал.
    Гардове ще рушат частен имот и ще правят каквото си искат и полицията ще е "безсилна" - мале мила....е*ахти келевата полиция.
    Копаем дъното хора....и то здраво копаем дъното.
    Преди време (15 години вече) един приятел ми разказа за малък производител на свещи в чирпанско мисля че беше....добри заплати давал...бизнеса му вървял, производство....и дошли батките с джиповете и му казали да им прехвърли бизнеса а те в замяна щели да го назначат на 1000лв заплата като управител!!! Пича не беше се съгласил и просто си закрил приозводството....
    Стана по зле от турското робство приятели....
  • 78 Цецо

    8 0 Отговор
    Външен "инвестритор" във фотоволтаици 2012 - Голямото лапане на лесни пари от бъдещите поколения, само дето след като се включиха политиците ГЕРБ, БСП, ДПС ... на обикновенните хора проектите им останаха "да чакат" нова квота. Този за да се включи като външен инвеститор, е получил сигурно и земята безплатно но е бутал здраво подкупи, после се оплаква че друг е бутнал повече от него!!! Китайска работа...
  • 79 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 0 Отговор
    Китаеца разбра по трудния начин че в българия не трябва да се инвестира а трябва само да се краде хахаха е нищо де сега ше предава наученото на останалите китайци
  • 80 Чанчун Ятай

    4 1 Отговор
    Тази държава само крадци
  • 81 Бай китаец

    6 0 Отговор
    Не е чудно, че отдавна никой не иска да инвестира в България........

    Коментиран от #85

  • 82 Чу ли бойке

    2 0 Отговор
    Попримцип бг правителството трябва да се заслуша в китайските съвети за подобряване на икономиката!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Потресен

    6 0 Отговор
    Китайче, отиваш си в Китай ,наемаш няколко килъра тези хора после не ги намират ,или ги намират с бейзболна бухалка в ануса(модераторе анус не е мръсна дума, не ме цензурирай)Друг начин няма в територията на организираната престъпна група.
  • 85 Дългия

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Бай китаец":

    Каква ти инвестиция е това? Да монтираш слънчеви панели (китайски) и да лъжеш колко киловата си произвел , да продаваш енергия, и да забогатяваш на гърба на селянина? Инвестирай в производство на нещо. Такива готовани ревлювци ние си имаме колкото искаш.
  • 86 KG123456

    1 0 Отговор
    Заглавието трябва да бъде: "Германски мошенници .........."