Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 18:50 3 365 7

Задържаха 6000 литра незаконно гориво

  • костинброд-
  • гориво

Горивото е съхранявано в пластмасови съдове, един от които оборудван с пистолет за зареждане

Задържаха 6000 литра незаконно гориво - 1

Митничари съвместно с полицията задържаха 6610 л незаконно гориво при три проверки в Софийска област, съобщиха от Агенция "Митници".

При първата проверка в района на София полицаи и митничари установили 3430 л течност с мирис на петрол.

Горивото е съхранявано в пластмасови съдове, един от които оборудван с пистолет за зареждане. Не са представени документи за платен, начислен или обезпечен акциз.

Проверката е извършена на 29 януари, а незаконното горивото е иззето.

При друг случай митничари са открили 1400 л нелегално дизелово гориво в пригодена мобилна бензиностанция на територията на Софийска област.

Служителите на реда извършват проверка на частен имот в София на 23 януари.

В товарното помещение на микробус, паркиран в двора на имота, са открити два еднотонни пластмасови съда. В единия е открито дизелово гориво, а другият е бил празен. Съдовете са били оборудвани с помпа с механичен брояч, свързана с маркуч и пистолет за зареждане, позволяващи зареждането на автомобили.

В същия имот, до къщата, е открит PVC куб, пълен отново с дизелово гориво.В рамките на проверката не са представили документи за платен акциз.Общото количество на задържаното гориво е 1400 литра.

При друг случай, седмица по-рано, митническа мобилна група откри в района на Костинброд близо 1780 кг незаконно гориво, складирано в автоцистерна без регистрационни номера и пластмасов резервоар.

Горивото е открито в стопански двор, а собственикът не могъл да представи документи за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Задача

    25 2 Отговор
    6000л х 2лв = 12 000 лв. 12 000 лв по-голямо ли е от 12 000 000 000 лв, които свинете и тиквите от ГРОБ и останалите продажни партии си ги лапкат, като едното нищо ???
  • 2 Роги

    18 0 Отговор
    Народа гледа да оцелява по някакъв начин,това са прашинки спрямо големия грабеж на и от държавата.Затова по добре пишете.
  • 3 недоверчив

    12 0 Отговор
    Трудно с такива задържания на гориво , ще ме убедят ,че се укриват данъци и акциз за един милиард.
  • 4 El torro

    8 0 Отговор
    В същия имот, до къщата, е открит PVC куб, пълен отново с дизелово гориво. Това не е куб а IBC контейнер, използвайте правилна терминология. Като веднъж написано литри, няколко реда по надолу кила.
  • 5 Дългия

    6 0 Отговор
    Ха сега хванахме бандитите и гледайте какво ще ги направим. Не, че ги защитавам ама както винаги кокошкарите го отнасят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бат Вес

    5 0 Отговор
    Направете НАФТАТА НА 1.50 ТА ДА СЕ ОПРАВАТ НЕЩАТА .СМОТАНЯЦИ