Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 22:02 3 205 11

104 пъти обират вила в Казанлък

  • казанлък-
  • вила-
  • обир

Но с този закон, че кражба под 100 лева не е кражба

104 пъти обират вила в Казанлък - 1
Снимка: БГНЕС

Крадци обират вила 104 пъти. Собственикът е успял да изброи само толкова набези на имота си във вилната зона на Казанлък. Последният път е разбита дори стена, през която крадците влезли и преобърнали всичко в къщата, разкрива „Нова телевизия“.

Потърпевшите са подавали многократно жалби за грабежите, но те не спират.

"Взеха мерки от полицията, дори хванаха хора през 1994-95 г., съдиха ги, ама нищо не направиха", казва дядо Иван.

В този район кражбите са постоянни. Това е причината десетки къщи да бъдат изоставени от собствениците си, а други се замислят да се въоръжават.

"Но с този закон, че кражба под 100 лева не е кражба... Ако аз стана крадец, всеки ден да влизам в чужда къща и да вземам някаква вещ под 100 лева, няма да бъда наказан. Явно, че тези, които влизат и крадат, познават закона", заяви един от собствениците на постоянно ограбван имот.

Районът "Старите лозя" в Казанлък е изключително голям. Пътищата там са черни, но въпреки това полицейски коли патрулират там. От полицията потвърдиха, че има периоди, в които има много жалби за разбити вили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЪЛНА

    41 2 Отговор
    ТОТАЛНА ГЕРБЕРАСТИЯ ! И НАКРАЯ МИ СЕ ИСКА ДА ИМА НАРОДЕН СЪД ЗА ИЗРОДИТЕ !
  • 2 геноцид от интегрираните

    33 0 Отговор
    Орките в тоя край са едни от най-безмилостните, "берат" си каквото и когато си искат, но са избиратели на ГЕРБ, така че дядката да се готви и за обири 105, 106, 107...... и така докато бащицата с главно Б. е на власт и ги закриля !
  • 3 Ефрейтора

    23 0 Отговор
    А, пък в Банкя няма нито един обир !!!???

    Коментиран от #4

  • 4 ???

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ефрейтора":

    А цигани има ли ?
  • 5 Каракуд

    12 0 Отговор
    Родната милиция ни пази.
  • 6 каракоджоли

    6 1 Отговор
    Там има магия затова се получава така.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    11 0 Отговор
    За какво си хабят горивото като нищо няма да направят дори и да ги хванат на място. Има си наказание за влизане с взлом, което не е хулиганска проява и е наказауемо. Във всяка развита страна ще те съдят с ефективна присъда ако откраднеш едни дънки за 50лв, в САЩ може и да те гръмнат за едни откраднати дъвки. Кражбата си е кражба, без значние колко струва, ами ако е сантиментална стойност без парично изражение? Точно в това се състои циганизацията и подкрепата на криминалния контингент, защото големите риби са защитени чрез корупция, а малките чрез закон и бездействие. А данъкоплатците са овцете.
  • 9 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Ако частната собственост на всички граждани е частна, а не само тази на държавните служители, и ЗАКОННО се позволи хората да си пазят имотите,/ които УЖ ПО кОНСТИТУЦИЯ СА НЕПРИКОСНОВЕНИ, кражбите ще намалеят поне с 75 %.. Не е понятно никому - щом Държавата не може да осигури опазването на имота, имуществото и живота на гражданите си 1. Що за капиталистическа държава е това ? 2.Защо се наказват хората, които по някакъв /няма значение какъв/ начин ги опазват.3. При такова треперене над своите имоти и живот, и оставяйки гражданите си на "вълците", дават ли си сметка управниците до какво води в крайна сметка ?? Когато "сериозните" бандити започнат да нахлуват в домовете на тези, които си мислят, че са недосегаеми -- тогава ще проумеят !!!!
  • 10 Мукарчу

    2 0 Отговор
    Не чакайте някои да ви пази и да ги съди а ги хванете и съдете вие. Това е положението!🗡️
  • 11 КОКА

    0 0 Отговор
    ХА ХА ХА СТАРИТЕ ЛОЗЯ ПАТРУЛКА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ Е НАЛИ ПАЗЯТ МАХАЛАТА