Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 10:42 15 883 18

Издирван от МВР им праща номера си, те не го търсят

  • мвр-
  • германия

Мъжът живее и работи в Германия

Ако се вярва на МВР, той е издирван под дърво и камък. У нас и в чужбина. Красимир Тончев обаче изобщо не се крие, даже е изпратил на полицията мобилния си телефон. Да се чуят, ако наистина искат да разберат къде е.

В края на март миналата година негови приятели му приятели му пратили снимана страницата на МВР във Фейсбук. Не нея се мъдрел ликът на Красимир като издирван от родното правосъдие.

Първо решил, че е тъпа шега, но после разбрал, че наистина е издирван. Затова веднага написал номера си под публикацията и приканил полицаите да се свържат с него, за да им даде подробности къде точно се „укрива”, а пък те да му обяснят как така се е оказал беглец от правосъдието.

Красимир живее в Германия през последните няколко години. Твърди, че през 2015 година е карал автомобил, без да има шофьорска книжка. Същата година е наказан за това прегрешение с пробация за 2 години и 6 месеца.

В началото на 2017 година присъдата му става ефективна, без той да разбере. Полицията го обявява за издирване, за което той разбира едва от фейсбук страницата на СДВР. Призовките се получават на адреса му по лична карта, където живее бившата му жена. Тя обаче изобщо не го информирала за делата и обявяването му за издирване. Пред TrafficNews.bg Тончев сподели, че полицията го е търсила само един път, веднага след публикуването на телефонния номер.

Година по-късно Красимир разказва, че единствената промяна при него е новата по-хубава работа и регистрирания на негово име автомобил.

"Нищо не се е случило. Няма какво да кажа... При нашето МВР е пълен батак. Не съм си сменял номера, не съм се крил по никакъв начин. Не са ме „намерили”, защото не са ме и търсили", откровен е Красимир.

Красимир е наел адвокат в България и се надява да се размине с килията. Живее обаче напълно спокойно в Германия. Тук никой не го притеснява за нищо. Ежедневието му е нормално: работи, пазарува, разхожда се и се среща с приятели.

Времето тече, а и с това растат шансовете наложената му присъди да не стане факт заради изтичане на срока на давност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    38 32 Отговор
    И какво трябва да значи тази статия? Вярно, че в МВР е батак, но и вие журналята давате трибуна само на престъпници и цигани и така още повече спомагате за батака не само в МВР, но и в държавата. Дал бил телефон в Германия във фейсбук - вие сериозни ли сте???

    Коментиран от #4

  • 3 СТОП

    48 15 Отговор
    Авторът на статията да прочете НК и НПК преди да пише подобни неща .Очевидно не си изпълнявал пробацията и да не се прави на дръж ми шапката защото в присъдата му пише какво е наказанието и как се изпълнява.Защо е управлявал автомобил след като е неправоспособен.После правим протести за войната по пътищата.Очевидно МВР го е търсило на адресите му но него го няма защото е в Германия.То да не е да се обадиш по телефона или фейсбук .Стига давахте трибуна на хора не уважаващи закона

    Коментиран от #17

  • 4 Антон

    21 16 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Същото като, цитат от статията: “Полицията го обявява за издирване, за което той разбира едва от фейсбук страницата на СДВР”, значи нашите кули качват във фейса кого издирват. И ако това ти звучи нелепо, спомняш ли си случая с онзи издирвания, който изби цяло семейство в някакво село, Беше имал и любовни взаимоотношения с жената. Та този човек също беше издирван от полицият, живеел е в чужда къща в края на селото, всичко го знаели вкл.кмета. И като стана дебела работата с няколко трупа, дебелите тюфлеци от мвр-то веднага се сетиха кои адреси бил посещавал и кои му били познати и наемодатели.

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Шаран БГ

    18 5 Отговор
    А бе бате, защо ти трябва ефективно да си изтърпяваш присъдата ?? И то у нашенско.. Гледай си работата и живота.
  • 6 Гост

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Да бе, то все МВР-то е виновно, а кмета и любовницата защо са си траели? Ти на всяка порта кука ли искаш? Аре стига простотии!
  • 7 1122

    15 2 Отговор
    Хич и не се учудвам на нашите органи,МВР ,съд и прокуратура.Аз живея в България и преди десетина години работех като дестрибутор на стока ,и като такъв няма начин да не направиш някакво нарушение и естествено да ти напишат акт.Тогава като отидеш в КАТ да си платиш акта имаше клон на БНБ в една стая в самия КАТ. Плащаш на гишето глобата,даваш лисчето от банката на другото гише и ти връщат талона и продължаваш да караш.Точно,лесно и удобно,не си губиш времето да обикаляш..ДА ама НЕ,както казваше Петко Бучаров. След две години получавам писмо от съда във ВАРНА /къде е Варна къде е Попово /,че съм /забележете/ осъден,че не съм платил акта си и те вече ме осъдили и щял да идва съдия изпълнител да ми конфискува имущество за онези 40 лв. от ,,не платения" акт който съм платил още на другия ден след като са ми го съставили. И това две години от акта и от заплащането му.Намерили са време да ме осъдят,но не са намерили време да проверят дали е платен ,или поне да ме уведомят,че ще ме съдят.Останах с впечатлението,че тия институции умишлено изчакват да минат две години и тихомълком да те осъдят за нещо като предполагат,че ти вече си забравил за него и ако и да си го платил си изхвърлил разписката от плащането на глобата.ДА но аз си пазя всички разписки ,квитанции от всяка година от както съм започнал да си имам работа с ,,ПЕДАНТИЧНАТА БЪЛГАРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ". Тогава си наех адвокат и исках да ги осъдя тия педанти администратори...но адвоката изпорти работата,като с
  • 8 Дългия

    12 4 Отговор
    Абе с червена бюлетина в Европа и света се търсят престъпници за големи престъпления,като са изброени.За каране без книжка няма как да стане това.
  • 9 1122

    10 2 Отговор
    продължавам. адвокатката се обади в данъчното и им обясни,че клиента и е редовен и няма нищо не платено.Тогава се убедих,че и адвокатите са администратори и на тях вече не вярвам.
  • 10 Мвр неволи

    17 6 Отговор
    МВР са зле, ясно е отдавна! За национално издирване обявиха познат, който беше ограбен. Не могли да го открият да му кажат, че издирването срещу неизвестен извършител е прекратено
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Порно

    22 4 Отговор
    Поредния тарикат , дето си е помислил , че се е отървал с тая пробация. Ама като е заминал в чужбина и не се е явявал в пробационната служба, и те са му заменили наказанието с лишаване от свобода.
  • 13 ванката

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    още ли имало заблудени които вярват че тоя росен е убиеца от нови искър ?!?! абе хора разберете го вече когато стане убииство поръчано от управляващите мвр заработва със пълни сили намира се удобния убиец и се измисля удобна версия за удобно заспалото племе живеещо на тази територия и вожда пирува кервана си върви ...
  • 14 оня с каруцата

    9 1 Отговор
    и ся какво? тоя сега си работи и се самоиздържа, наще искат да го върнат тук ние с наще данъци да го храним , па той да лежи две години, голям престъпник е, а колко са за затвора а са по улиците, е, няма такава държава!
  • 15 А бе,Мария

    3 2 Отговор
    Ти сериозно ли си мислиш,че имаш нещо общо с Журналистиката?!?Мария,за тези тъпни сериозно ли получаваш заплата?!?ХХХАХАХАХАХ!Мила,всяка “статийка” ти е АДСКА ТЪПНЯ!!!!ЖЪЛТА КЛЮКАРЩИНА!!!
  • 16 борис

    2 0 Отговор
    За този батак сме виновни ние избирателите-гласували и не гласували.
  • 17 K.T

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СТОП":

    Има много факти кото незнаеш.
  • 18 Копърката

    0 0 Отговор
    Издирва се лицето на този номер СМ 1002 АН много е опасен ликвидирал е 2 полицай